Zvezdu, zvao je simbolom srpstva, šalio se s Grobarima, preminuo u 71. godini…

Pisac, novinar i vojnopolitički komentator preminuo je u 71. godini

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini.

Pisac, novinar i vojnopolitički komentator bio je za života poznat i kao veliki navijač Crvene zvezde, za koju je nebrojeno puta izjavio da je "simbol srpstva", istovremeno ističući da Partizan to nije.

Posebnu pažnju javnosti privukao je u oktobru prošle godine kada je otkriveno da je ambasada Srbije u Moskvi posle renoviranja ofarbana u crveno-bele boje kluba za koji navija.

- Meni se učinila ta kombinacija crvenih i belih pruga... Ja navijam za Crvenu zvezdu i hajde kad već odlučujem neka bude. Mada su mi oba domara u ambasadi partizanovci i prihvatili su to korektno - rekao je tada Lazanski.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ipak, kasnije je u razgovoru za Sputnik objasnio kako je ta njegova izjava zapravo bila samo spin, da bi se izreklamirali ljudi koji su skupili sredstva za obnovu fasade.

- To sam namerno rekao jer sam znao da će skočiti svi ovi škodoželjni, proroci…i da će krenuti kritika, ali sam znao da će to doprineti tome da se uopšte govori o ljudima koji su dali pare. Učinili su konačno reklamu i meni, koji sam kao ambasador to ostvario za godinu dana, a pokazali su da su se upecali kao somovi i da nisu pogodili - objasnio je Lazanski.

Pamti se i njegova tvrdnja da je Zvezda simbol srpske nacije, a da Partizan to nije.

Lazanski je jednom prilikom gostujući na TV Hepi, u šali, prigovorio voditelju Milomiru Mariću da ga nije ništa pitao o uspehu Crvene zvezde i remiju sa Napolijem (0:0) na startu Lige šampiona.

- Svi su bili sjajni. Ali, ima jedna stvar, u ratu kad ratuje izrazito jači protivnik protiv slabijeg, ako slabiji ne izgubi, on je pobedio. To je isto kao između Amerikanaca i Vijetnamaca. Ovaj rezultat ja smatram pobedom Zvezde - rekao je Lazanski.

Marić je govorio o moći Napolija, osvrnuvši se na to koliko oni dobro igraju.

- Ne samo kako igraju. Pogledaj njihovu ligu, a pogledaj sa kim igra Crvena zvezda, sa nekim tamo "javorima, metalcima" u domaćoj ligi - rekao je Lazanski.

Telegraf.rs