Zvezdino pojačanje stiglo u Beograd! “Pričali su mi Beron i Rivers…”

Holins stigao u Beograd

Najnovije pojačanje Crvene zvezde je američki bek Ostin Holins, a on je stigao u Beograd u subotu u večernjim časovima.

Amerikanac je potpisao jednogodišnji ugovor sa crveno-belima i vrlo brzo će se priključiti ekipi i treninzima pred izuzetno zahtevnu sezonu koja očekuje klub sa Malog Kalemegdana.

Razgovarao sam sas svojim saigračima iz Zenita i nekadašnjim igračima Zvezde Kej-Sijem Riversom i Bilijem Beronom. Razgovarao sam i sa agentom i svojom porodicom i mislimo da je ovo najbolje rešenje za moju karijeru. Srbija i klub Crvena zvezda imaju bogatu košarkašku istoriju i ja želim da budem njen deo. Nažalost nisam gostovao u Beogradu kada su u hali bili navijači, ali sam slušao priče drugih igrača i gledao snimke i svestan sam koliko je klub značajan navijačima. Ne mogu da obećam pobede, ali mogu da obećam da ćemo igrati najbolje što možemo. Video sam navijače – vatreni su, ne moram ja da ih podstičem“, izjavio je 29-godišnji Ostin Holins po dolasku u Beograd.

Holins je sedmo pojačanje Crvene zvezde posle Ivanovića, Vajta, Kalinića, Luke Mitrovića, Nejta Voltersa i Stefana Lazarevića. Amerikanac je poslednje dve sezone proveo u Zenitu, sa kojim je igrao u Evroligi. Prosečno je prošle sezone beležio 10,4 poena po meču uz prosečno 57,3% šuta za dva i 34,7% šuta za tri poena.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pored Zenita u karijeri je igrao u Denenu u francuskoj drugoj ligi. Zatim je igrao za Bruklin u letnjoj ligi, pa je potom otišao u Finsku, a pre Rusije igrao je u Nemačkoj za Gisen i Fehtu.

SportKlub