Zvezdin tim za Milan! Deki stavlja trojicu u odbranu? Bakajoko igra?

Čini se da mladi šef stručnog štaba crveno-belih nije doneo konačnu odluku

Prvo je bio važan večiti derbi. Zatim je bilo mnogo važno gostovanje u Tirani, pa ona Omonija...

Na kraju i duel sa Araratom u Nikoziji sa nožem pod grlom. Susret sa Milanom, ma koliko bio grandiozan zbog imena rivala i istorije duela dva velika kluba, ne spada u kategoriju „must win“ za Dejana Stankovića. Ali mladi stručnjak na klupi crveno-belih potencijalnim trijumfom nad Rosonerima, mogao bi najviše da dobije.

Koliko i onom bombom u Pjaćenci, kada je kao debitant u Kalču, ušao sa klupe Lacija i doneo bod Rimljanima. Od tog dana na Apenina su počeli da ga gledaju drugačijim očima.

Tako bi ga gledali i ako bi kojim slučajem uspeo da napravi malu senzaciju i trijumfuje nad sedmostrukim prvakom Evrope, dojučerašnjim liderom Serije A.

Stanković: To što poznajem italijanski fudbal može da mi zasmeta, jer znam kakav je kvalitet, kafa sa Ibrom tek u Milanu

Svestan je toga Dejan Stanković, pa je poslednje dane uoči velike utakmice, radio u tišini. Skoro, pa u ilegali je slagao kockice i tatičke finese, koje bi mogle da mu omoguće ravnopravan položaj u sudaru sa Stefanom Piolijem.

Specija je rizičnom igrom, sa jasnim ofanzivnim opredeljenjem, pokazala da se protiv Milana, koliko god izgledao moćno može igrati i na taj način. Rosoneri su bili potučeni do nogu, mogli su da dožive sličan poraz, pošto nisu imali rešenje za visok presing domaćina...

Slične probleme Milan je imao i u sudaru sa Beneventom, iako je taj duel dobio uz mnogo sreće. Veštice su promašile jedanesterac i sijaset kolosalnih prilika.

Ipak, eliminacione runde u Evropi su nešto sasvim drugo. Prava na grešku nema, tako da će Dejan Stanković biti oslonjen na oproban recept. I defanzivu koja mu je donela mnogo radosti u Gentu, i beogradskom meču protiv Hofenhajama.

Brojne taktičke varijante je isprobao Dejan Stanković na poslednjim treninzima pred Milan, čak uigravao i Aksela Bakajoka, ali sve ukazuje da će Crvena zvezda meč protiv Milana početi sa trojicom u poslednjoj liniji. Ili petoricom, zavisi kako ko gleda na stvar.

Poslednji bedem ispred Milana Borjana činiće Radovan Pankov, Nemanja Milunović i Miloš Degenek. Takva defanzivna postavka trebalo bi da omogući najsikusnijem Milunoviću da ponovo u niskoj zoni pokaže koliko može u vazdušnim duelima. I direktnim sudaranjima sa Mariom Mandžukićem na malom prostoru... Pomenuta trojka imaće pomoć Milana Gajića Milana Rodića.

Postojala je varijanta sa Njegošem Petrovićem, koji bi trebalo da bude adut sa klupe. Ključevi veznog reda biće u rukama Sekua Sanoga Gelora Kange. Gabonac voli ovakve utakmice, i posle povrede Veljka Nikolića, dobiće prostor da podseti na najsvetlije trenutke prvog mandata u Ljutice Bogdana.

Iza Falčinelija će delovati El Fardu Ben i statistički najbolji igrač tima Mirko Ivanić. Na prvi pogled reklo bi se da crveno-belima nedostaje brzine, ali Stanković veruje da iz prekida ili direktnim loptama može da napravi problem odbrani Stefana Piolija. A potom iskoristi rizik u igri Rosonera, ukoliko Crvena zvezda bude imala rezultat na svojoj strani. Zato je i uigravan i Bakajoko.

Mozzartsport