Zvezdi preti velika kazna!? Oglasila se Ana Brnabić

Premijerka je dala sud o aktuelnoj situaciji

Premijerka Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na "zdrav razum" stanovništva zbog sve komplikovanije situacije sa korona virusom i smrtnim slučlajevima uzrokovanim kovidom.

Broj zaraženih u Srbiji ne jenjava, bolnice su pune, ali i sva javna mesta, stadioni, tržni centri, kafane, kafići - što brine premijerku.

Znam da je juče bio pun stadion u Lazarevcu, na meču Kolubara-Zvezda, kao što u raznim tržnim centrima nisu nosili svi maske. Kao što znam da u prodavnici ne nose svi maske, ni u prevozu. Znam da se krše mere, zato sam zahtevala da postoji nula tolerancije za kršenje mera. Ali nemoguće je da imate komunalnog policajca po glavi stanovnika - izjavila je Brnabić nedugo pošto je primila treću dozu vakcine na beogradskom Sajmu.

Smatra da su kazne jedina adekbvatna mera u postojećoj situaciji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Ako ljudi ne veruju medicini, onda ćemo se svi zaraziti. Na isti način, ako ne želite da nosite masku, možemo da vas nateramo kaznom i neko može svaki dan to da plaća. Imate situaciju u Nemačkoj gde je momak na pumpi tražio čoveku da vrati masku, on se vratio i upucao ga. Pored toga što ćemo pooštriti kontrole, moramo da apelujemo na zdrav razum.

(Telegraf.rs)