Zvezdi otkazana Liga Šampiona mladih: Crveno beli ne putuju u Francusku

Sve zbog posledica pandemije

Liga mladih timova UEFA, od milošte zvana Liga šampiona mladih, neće se igrati ove sezone. Evropska krovna organizacija saopštila je da se takmičenje otkazuje, a kao razlog je navedena pošast s kojom se ljudski rod bori duže od godinu dana.

Pandemija virusa korona toliko je paralisala ceo svet, kamoli sport, da je neka takmičenja nemoguće organizovati.

Ona najveća, poput Olimpijskih igara i Prvenstva Evrope u fudbalu su već pomerena za leto 2021, međutim, kad je reč o mlađim kategorijama povučena je ručna. Na kraju krajeva, nisu ni isplativa, što je možda samo jedan od razloga što se nije insistiralo na njihovoj organizaciji.

Izvršni komitet UEFA odlučio je da otkaže izdanje Lige mladih za sezonu 2020/21, usled pandemije virusa korona i odluka se odnosi na sve faze takmičenja. Komitet je najpre odlučio da pomeri format i odloži početak, ali su zdravstveni zvaničnici širom Evrope otad nastavili da menjaju mere u borbi sa virusom. Ograničenja po pitanju putovanja stvorila su klubovima ogromne poteškoće kad je reč o organizaciji utakmica, zbog čega su se dva kluba već povukla. Otuda je Izvršni komitet UEFA procenio da ne postoje mogućnosti za dalja odlaganja početka, kao i da prioritet mora da se da zdravlju i bezbednosti mladih fudbalera. Nažalost, u ovim okolnostima ne postoje uslovi koji bi omogućili da se takmičenje održi i zato su Komitet za klupska takmičenja UEFA i Evorpska klupska asocijacija podržali ideju da se ova sezona Lige mladih otkaže“, saopštila je UEFA.

Ovo znači da jedini srpski predstavnik u Ligi mladih ove sezone neće na teren. Ovdašnji fudbal trebalo je da predstavlja Crvena zvezda, žrebom u Nionu odlučeno je da joj rival bude Anže 2. marta, ali sad je jasno da se meč neće igrati.

Čak i da je prvobitna odluka ostala na snazi, meč bi bio pod upitnikom, jer francuske vlasti 31. januara zatvorili granice za sve državljane van Evorpske unije.

Pominjalo se da UEFA planira da promeni domaćinstvo, da Anže dođe u Beograd, ali Francuzi nisu bili za tu opciju, jer bi onda morali u 14-dnevni karantin pri povratku u otadžbinu.

Da bi se ovakve i slične zavrzlame izbegle rešenje je da ne igra – niko.

Mozzartsport