Zvezdi “gori pod nogama”! Napadač neophodan za Zvezdine redove

Crveno-beli i dalje traže prvu opciju u napadu

Provjevao je optimizam u taboru Crvene zvezde, odnosno među članovima sportskog sektora i stručnog štaba, da će novi napadač doći do kraja priprema u Sloveniji. Potom se kao novi termin pojavio početak Superlige.

Ali kao što smo već napisali crveno-beli su trenutno u ulozi hrčka u kavezu koji uzaludno okreće točak. Rešeni su u Ljutice Bogdana da ove sezone naprave iskorak i pojačaju roster Dejana Stankovića igračima više nivoa.

Obećavajuće partije u Sloveniji i Rusiji imao je Kings Kangva, Osman Bukari je povremeno demonstrirao brzinu, ali i malodušnost. Međutim, za angažovanjem špica ide vrlo, vrlo teško.

Verovali su u Ljutice Bogdana da će angažovanje Marka Marina, odnosno njegova uloga direktora skautinga, otvoriti brojna vrata Crvenoj zvezdi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Međutim, i pored toga što je bivši reprezentativac Nemačke vrlo angažovan po pitanju potencijalnog novog špica za sada crveno-beli nisu stigli do binga prelaznog roka.

NUĐENO 50 ŠPICEVA, MEĐU NJIMA I ANDRIJA PAVLOVIĆ

Nudili su brojne špiceve crveno-belima sa svih strana, u jednom trenutku bilo je 50 mejlova sa preporukama menadžerskih agencija kako je njihov centarfor baš taj koji je potreban srpskom šampionu. Međutim, sportski sektor nije upalio zeleno svetlo, tražilo se nešto bolje kako se ne bi ponovio slučaj Dioni.

Ali to bolje mnogo košta, i u ovom trenutku ne uklapa se u budžet Crvene zvezde. Primera radi nuđen je i nekadašnji član Čukaričkog i potencijalni reprezentativac Srbije Andrija Pavlović, ali nije prošao. Srpski šampion je bio spreman da izdovoji dva miliona evra za novog napadača, ali sudeći po poslednjim informacijama ne bi bilo iznenađenje da crveno-beli dignu ulog. I naprave najveći ulazni transfer u istoriji kluba.

Prvi pik Crvene zvezde bio je kolumbijski napadač iz Sočija Mateo Kasijera. Crveno-beli su inicijalni kontakt sa njim uspostavili još na početku rusko-ukrajinskog rata, verujući da će mu izazov igranja u Evropi biti veliki motiv. U trenutku kada je počeo da priča sa Crvenom zvezdom Kasijera je u prvenstvu Rusije dao pet golova. I verovalo se da će biti dostupan beogradskom klubu.

Međutim, tokom proleća je počeo da rešeta, stigao do statusa drugog strelca Premijer Lige. I bilo je jasno da će crveno-beli teško do njega. Mada je Crvena zvezda želela da ga učini ubedljivo najplaćenijim igračem, sa platom od miliona evra neto, Kolumbijac se odlučio za Zenit.

Inicijalni kontakt sa Standardom oko Džeksona Muleke bio je dovoljan sa spoznaju da Crvena zvezda teško može do reprezentativca Konga. Belgijanci su tražili oko četiri miliona evra, Marko Marin je čak zvao da se raspita o zdravlju Basta Dosta.

Pominjao se prethodnih dana ponovo Aleksandar Pešić, ali je on vezan ugovorom sa Karagumrukom. Lepo mu je u Istanbulu i trenutno ne bi da menja sredinu. Mada ima u sebi motiv da se dokaže još jednom u Zvezdinom dresu, ovog puta kao glavna opcija u napadu.

Zimus je Pešić odbio ponudu Hala tešku dva miliona evra po godini. Tiho se šaputalo o sjajnom Slovencu Šporaru, koji je bio na pregovorima sa Crvenom zvezdom januara 2018. godine. Ali on ne bi da se posle Portugalije i Čempionšipa vraća u balkanski fudbal.

U Crvenoj zvezdi se nadaju da će im se u dogledno vreme otvoriti karte, mada iz trenutne perspektive ne deluje da će novi napadač doći do kraja sedmice. Mada je, što bi sportski radnici rekli, prelazni rok živa stvar. Sve može da se promeni za jedan dan.

Mozzartsport