Zvezda nastavila tradiciju – Deca bez roditeljskog staranja pripremala uskršnja jaja sa Zvezdinim igračima

Tradicija je nastavljena i ove godine

Uoči velikog hrišćanskog praznika Uskrsa koji se slavi u nedelju, naš klub je sada već tradicionalno ugostio mališane iz Domova za nezbrinutu decu iz Beograda, Banja Luke i Petrovca na Mlavi.

Deca su imala priliku da farbaju jaja sa prvotimcima, koji su nakon treninga došli do glavnog terena i na atletskoj stazi podno severne tribine uveličali ovaj lep događaj.

Prisutni mališani nisu krili uzbuđenje i oduševljenje što imaju priliku da posete Marakanu, i druže se sa Zvezdinim igračima, koji su im dolaskom izmamili osmehe na lica.

Ispred Hrama Svetog Save, događaju je prisustvovao i sveštenik Dragan Šovljanski, koji je istakao da su ovakve akcije neophodne u današnje vreme, ali i naglasio da je Crvena zvezda jedna velika porodica.

-Pre svega, prenosim vam pozdrave i blagoslove njegove Svetosti Partijarha našeg sprskog Porfirija. Ovo nije jedina akcija kojoj mi prisustvujemo i moram da pohvalim FK Crvene zvezda na zabrinutosti i volji da učestvuje u ovakvim stvarim. To je stvarno za pohvalu. Mi kao Srpska Crkva smo uvek tu da podržimo ovakve akcije, i smatramo da je to zaista neophodno. Sport nije samo trčanje za loptom,nego i druženje, i uopšte bivanje sa porodicom. Fk Crvena zvezda je jedna velika porodica, koja okuplja ne samo svoje članove,već i sve one kojima je potreban porodični zagrljaj. Mi smo kao Crkva tu da pomognemo ovu akciju, i prisustvujemo ovom lepo druženju - zaključio je sveštenik Dragan Šovljanski.

Crvena zvezda je i ove, kao i prethodnih godina obratila pažnju na decu koja se nalaze u ovim ustanovama, a ovo je bio samo jedan u nizu humanih događaja. I prethodne godine, ova akcija je organizovana na stadionu "Rajko Mitić", ali je ove godine to bilo u dosta većem obimu.

(Telegraf.rs)