Zvezda kupuje u Italiji!? Falko i Edera na listi želja Crvene zvezde

Zvezda traži igrača koji bi mogao da bude uz Falćinelija i drugi (lažni) špic, ali i krilo

Crvena zvezda je izgubila trku za veliko pojačanje iz Skandinavije. Filip Sinkernagel je postupio kako se u suštini i očekivalo, izabrao je Englesku pre Srbije.

Izazovnije mu je bilo da dođe u drugoligaški rang jedne od najrazvijenijih fudbalskih zemalja, potpisao je ugovor sa Votfordom.

Konkurs na Marakani za pojačanje u ofanzivnom delu veznog reda je uveliko otvoren, ali ne bi bilo iznenađenje da se ništa i ne dogodi po tom planu.

Strelac 19 golova i kreator 24 asistencije u šampionatu Norveške u dresu prvaka Bodo Glimta bio je velika želja Crvene zvezde, ali i kad su ulazili u razgovore bili su svesni na Marakani da su im šanse male.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pogledi su bili upereni i prema Francuskoj, ali sa Apenina dolaze informacije da bi Dejan Stanković mogao da osvežio tim pojačanjima iz Lećea ili Torina. Filipo Falko i Simone Edera potencijalne su novajlije u timu šampiona Srbije.

Crvena zvezda traži igrača koji bi mogao da bude uz Falćinelija i drugi (lažni) špic, ali i krilo. U to se uklapa profil Falka iz Lećea, ali on je vezan dvogodišnjim ugovor za klub čiji su dres nekada nosili Dušan Basta i Mirko Ivanić. Izlazna klauzula je milion i po evra, a na Marakanu bi mogao samo ako se uslovi promene. U LJutice Bogdana ne planiraju da ulaze u takav trošak ove zime.

Falko, rođen 1992. godine, posle dve uspešne sezone za Leće, u ovoj nije standardan starter. Zabeležio je u Seriji B deset utakmica (počeo tri), postigao je dva gola. Poput Falćinelija mogao bi da napravi korak napred selidbom u Srbiju, a na Marakani bi kompletan aranžman mogli da podrže pozajmicom uz pravo otkupa. Naravno, ukoliko procena Stankovića bude da mu je baš on potreban.

Prošle sezone Falko je u Seriji A zabeležio 30 utakmica i upisao četiri gola, u elitnom rangu italijanskog fudbala igrao je još za Bolonju. Češće se takmičio u Seriji B, igrajući za Leće, Ređinu, Juve Stabiju, Benevento, Peskaru...

Edera je mlađi od Falka, rođen je 1997. godine. Više je krilni napadač nego polušpic. Ima skromnu minutažu u Torinu, bio je na pozajmici u Bolonji. Činjenica da ga je prošle sezone trenirao Siniša Mihajlović mogla bi da predstavlja kopču za dolazak na Marakanu.

Stanković želi pojačanje, zagledan u italijanski izlog traži rešenje. Što pre...

Sportski žurnal