Zvezda dala šansu trojici omladinaca! Na njima je da se pokažu

Štoper i dvojac vezista uz Zvezdu i Grafičar u Pafosu

Zimska pauza nakon napornog i visokofrekventnog jesenjeg ritma dočekana je oberučke u Ljutice Bogdana, međutim paralelno sa punjenjem baterija za prolećne borbe na tri foroneta u Crvenoj zvezdi već se skicira tim za nastavak sezone.

Izvesno je da šampionu Srbije predstoje određeni rezovi u ugračkom kadru, kao i angažman neophodnih pojačanja, a uz potencijalne novajlije svežu krv mogli bi da donesu i igrači iz omladinske škole i Grafičara.

Imajući u vidu da će se na Kipru od 13. do 20. januara uz izabranike Dejana Stankovića naći i prvotimci Grafičara, stručni štab crveno-belih biće u prilici da se na licu mesta uveri u kvalitet i potencijal učenika Marka Neđića.

Strateg crveno-belih i njegovi najbliži saradnici tako će moći da prate rad Zvezdinih bisera koji prave prve seniorske korake i kucaju na vrata prvog tima crveno-belih poput Andrije RadulovićaJovana Nikole MituljikićaNikole StankovićaAndreja Đurića i ostalih talenata na privremenom radu u članu Prve lige Srbije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nedelju dana u Pafosu ujedno će predstavljati i uvertiru u završnu fazu tempiranja forme za proleće koja Crvenu zvezdu očekuje u Antaliji od 23. januara do 4. februara, a među putnicima na Kipar i igračima koji će se boriti za pažnju stručnog štaba crveno-belih očekuje se da budu Stefan LekovićIbrahim Mustafa i Vladimir Lučić.

Leković, talentovani štoper rođen 2004. godine, sa kapitenskom trakom oko ruke, skrenuo je pažnju u omladincima Zvezde, te se očekuje da nastavi fudbalsko stasavanje pod okom Marka Neđića ove zime i da se nađe među putnicima za Kipar u opremi Grafičara

Uz golobradog štopera, put mediterana očekuje se da krene još jedno Zvezdino dete - Vladimir Lučić. Krilni fudbaler koji je prošao crveno-belu školu u dresu IMT-a peivukao je pažnju tokom poslednjih godinu dana i pokazao zrelost da dobije novu šansu u matičnom klubu.

O potencijalnom pozivu lakonogog veziste govorilo se i letos, međutim tada je ostao na pozajmici među Traktoristima, a jesenje igre dokaz su da bi Lučić imao šta da ponudi u Pafosu.

Drugu šansu, pored Lučića, dobiće i Ibrahim Mustafa, vezista iz Gane koji je jesen proveo u Radničkom iz Sremske Mitrovice. Afrikanac iza sebe ima vrlo dobru polusezonu u Prvoj ligi Srbije tokom koje je demonstrirao sjajne fizičke predispozicije (prevashodno snagu i brzinu), međutim akcenat u narednom periodu biće na razvoju tehnike 21-godišnjeg fudbalera. Sedam golova uz pet asistencija učinak je koji potvrđuje fudbalsko sazrevanje Mustafe, ali pravi sud o potencijalu veziste biće donet po povratku iz Pafosa.

Mozzartsport