Zvezda će inkasirati 3.3 miliona evra, ali je i dalje u velikom problemu…

Efekat koronavirusa

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je napomenuo da će pred igračima kluba sa Marakane biti stavljen ultimatum: smanjenje plate od 50 % ili rastanak sa klubom.

Terzić je istakao da su FIFA i UEFA to preporučili, da bi se ubrzo javio Sindaikat profesionalnih fudbalera "Neziavistnost" i demantovao reči generalnog direktora Zvezde. Usledio je ubrzo zajedičko saopštenje večitih rivala upereno proiv Mirka Poledice, predsednika Sindikata. 

Bilo kako bilo, Zvezda želi da smanji rashode u vremenu pandemije, a jedan od načina je smanjenje plate svojim igračima u periodu kada se fudbal ne igra zbog koronavirusa. 

- Nije to obaranje ruku između igrača i kluba, predočićemo koim koji je maksimum što može da se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem. Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi. Za tri meseca je prelazni rok, čeka nas razlaz sa nekim igračima, pa i onima koji ne budu prihvatili. Igrači, međutim, moraju da budu svesni da i njihovi potencijalno novi klubovi primenjuju iste ekonomske mere - rekao je Terzić.

Nakon ove izjave Terzića oglasio se kapiten MIlan Borjani, koji je istakao da će igrači saslušati predlog i izneti stav "svlačionice".

Prema informacijama koje ima Informer, čelni ljudi sa Marakane planiraju da u naredna tri meseca uštede 3,3 miliona evra, najviše na platama igračima, ali i na svima ostalima u klubu. Napravljen je detaljan finansijski plan, koji je prosleđen direktorima svim sektora, pa se očekuje da svaki od njih pošalje način kojim će smanjiti rashode. 

Ipak, i pored ove finansijske mere crveno-beli će biti u problemu, pošto im je za godišnji život potrebno 25 miliona evra, a ono što je sigurno da će jedini prihodi u narednom peridou biti od sponzorstva, dok se strahuje u Ljutice Bogdana da će se naredna sezona u Evropi igrati pred praznim tribinama. 

Espreso