“Voleo bih da sam tamo sa njima, ali nemam ovlašćenja od kluba za tako nešto”

Portugalski napadač Tomane prolazi kroz težak period, s obzirom da je u ovom trenutku udaljen od porodice, a pandemija koronavirusa paralisala je praktično čitavu Evropu.

Iako mu sve ovo teško pada, svestan je da je njegov odlazak u rodnu zemlju u ovom trenutku nemoguć.


Povratak u Portugaliju bio je ono što sam želeo. To je moja zemlja, tamo mi je porodica. Voleo bih da sam tamo sa njima, ali nemam ovlašćenja od kluba za tako nešto. Put je komplikovan, a rizik da se u putu zarazite izuzetno opasan. U principu, to neće biti moguće. Klub je oprezan i gleda šta će se dešavati, a onda će preduzeti mere i odluku koja se odnosi na strance. Čekam da vidim šta će biti“, rekao je 

Tomane za portugalsku Renesansu.

Portugalcija ima preko 2.000 zaraženih, kao i 30 smrtnih slučajeva. Daleko više nego u Srbiji, ali situacija je alarmantna i u našoj zemlji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


Strah nije veliki kod mene i moje devojke, koja je ovde sa mnom, više zbog porodice u Portugaliji. Ja sam u drugoj zemlji, nije isti jezik, ne znamo šta se dešava, da tako kažemo. Bojim se da će se stanje pogoršati, zbog svoje porodice. Mi prduzimamo sve mere, ne bojim se, dobro smo zaštićeni i nadam se da će to proći što pre“, veruje Tomane.

Superliga je suspendovana do daljeg, kao uostalom i ostali šampionti u Evrope. Zemlja je preduzela ozbiljne mere za suzbijanje koronavirusa.


„Ovde u Srbiji je proglašeno vanredno stanje, vojska i policija su na ulicama. Ljudi mogu ići samo u supermakete i apoteke, u hitnim slučajevima, ostalo je zabranjeno“.

Datum nastavka Srbije nije izvestan. Crvena zvezda ima ogromnu prednost u odnosu na Partizan.


„Ne znam da li će se liga nastaviti, ili će biti otkazana. Imamo još četiri meča do plej-ofa. Možda će biti završeno ubrzo nakon te četiri utakmice, a i ako ne bude tako, mi smo već praktično prvaci jer imamo 11 bodova više“.

Individualan plan tokom izolacije je sličan kao i u većini evropskih klubova.


Igrali smo poslednju utakmicu iza zatvorenih vrata, a onda je prvenstvo suspendovano. Kod kuće smo, treniramo po planu koji nam se svakodnevno šamlje“, dodaje Tomane.

Portugalac nije blistao ove sezone, iako je došao kao ozbiljno pojačanje. Postigao je šest golova na 20 utakmica u dosadašnjem toku sezone, ali je promašio penal na Karaiskakiju, koji je crveno-bele koštao plasmana u plej-of Lige Evrope i značajno uticao na pad njegovog samopouzdanja. Ipak, Dejan Stanković je Tomaneu pronašao mesto u timu ovog proleća, pa je na poslednja dva meča zabeležio gol i asistenciju.

Mozzartsport