Veliki Delija šokirao javnost! “Ne vraćam se u srpski fudbal, nije namešteno ali svi znaju da će pobediti Zvezda ili Partizan”

Miloš Ninković je osvojio titulu, pa otišao iz Srbije na drugi kraj sveta.

Godinama su navijači Crvene zvezde priželjkivali Miloša Ninkovića u njihovim redovima i konačno ga dočekali u sezoni 2013/14, kada je pod vođstvom Slaviše Stojanovića uspeo da prekine dominaciju Partizana.

Zabeležio je pet golova i osam asistencija, a onda odlučio da ode i da s više ne vraća u srpski fudbal, pa tako već godinama igra sjajno u Sidneju.

"Ne planiram povratak u srpski fudbal, to nemam uopšte u planu. Kao fudbaler sam već bio, ispunio sam svoju želju, a iskreno nemam volju da budem funkcioner u srpskom fudbalu. Za sada mi to nije opcija...", poručio je Ninković za portal "Nova.rs".

Zvezda je u njegovom odsustvu uspostavila dominaciju u srpskom fudbalu ukupno osvojivši pet titula od tada, a čak četiri u nizu.

"Koliko sam mogao gledao sam mečeve, drago mi je što je Zvezda osvojila titulu. Cela ta liga od 20 klubova, bukvalno se pred svaku utakmicu znalo da će Zvezda i Partizan da pobede. Ne govorim sad o nameštanju, već o kvalitetu, večiti su mnogo bolji, tu su Vojvodina i Čukarički", rekao je Miloš Ninković i osvrnuo se na pobedničke nizove "večitih".

"Partizan je pre derbija imao 17 pobeda u nizu u prvenstvu. Završite ubedljivo kao drugi, Zvezda je toliko pobegla. Čitava liga je potpuno neinteresantna. Više sam pratio Evropu", dodao je Nine.

Bivši reprezentativac Srbije, i učesnik Mundijala 2010. godine, istakao je i da nije gledao utakmice "orlova" zbog vremenske razlike, ali da se raduje što imamo fenomenalne rezultate i da se nada da će Piksi vratiti veru u fudbal kao Antić.

"Drago mi jer se polako vraća vera u reprezentaciju i ljudi prepoznaju da će Piksi možda uraditi ono što je uradio Antić", zaključio je Miloš Ninković.

Mondo.rs