Večiti su bili protiv ovakve odluke o Superligi, ali su bili nadglasani!

Dogodilo se i to u srpskom fudbalu, da neki predlog ili ideja "večitih" ne prođe

Superliga će se nastaviti 30. maja i igraće se po skraćenom rasporedu, odnosno neće se igrati plej-of i plej-aut, što je odlučeno na sednici odbora za Hitna pitanja FSS-a u sredu.

Protiv ovakve odluke bili su, pre svih Partizan i Crvena zvezda, kao i Radnički iz Niša i Čukarički i Spartak iz Subotice, koji su zastupali tezu da se odigra svih preostalih 11 mečeva.

Ipak, ovog puta se dogodilo i to da i "večiti" rivali sa Topčiderskog brda budu nadglasani, što je retkost u srpskom fudbalu.

U međuvremenu su se za javnost oglasili iz Ljutice Bogdana.

- Poštujemo odluku Fudbalskog Saveza Srbije. Najvažnije je da će se šampionat završiti. Mi smo kao klub bili spremni na svaku odluku, ne odstupamo od zacrtanih ciljeva koje smo postavili na početku sezone a to su titula i trofej Kupa Srbije. Radujemo se što ćemo na terenu imati priliku da se borimo za ostvarenje oba cilja - rekao je Svetozar Mijailović, predsednik Zvezde.

S druge strane, nešto žustriji je bio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, koji je odgovorio u svom stilu za "B92".

- Kvazi simetrija izigravanja demokratske procedure uslovila je da za 'ceo tok' takmičenja, pored FK Partizan, glasa jos dve od pet prvoplasiranih ekipa, a da istovremeno neka nepojamna nedokučiva tamna sila obuzme većinu ostalih ekipa SuperLinglonga (čak i one kojima je bio neizvestan opstanak) koje se izjasniše za format '4 kola - rekao je Vuletić za B92.net i dodao:

- Ovaj teatar apsurda, sa ciljem da se relativizuje 1999. godina, brehtovskim rečima je ovako zaokružen:

"Ne bude l’ drva ko sekō,
Pekar hleb peći neće.
Ne bude l’ hleb ko pekō,
Pomreće drvoseče.

Pomru li drvoseče,
Za koga će se peći?
A ako se hleb ne peče,
Drvo se neće seći."

Espreso