“Umrle ćemo sahranjivati u PARKOVIMA”

Bolničke mrtvačnice, u koje obično staje 15 tela, su pune, tako da je 80 hladnjača poslato u bolnice, ali su i one skoro popunile kapacitete

Zvaničnici Njujorka saopštili su da će možda početi privremeno da sahranjuju žrtve korona virusa u parkovima jer su gradska mrtvačnice skoro pune.

Šef Zdravstvenog komiteta rekao je da se mrtvačnice suočavaju sa situacijom kao posle napada 11. septembra 2001. godine, prenosi Skaj njuz.

Kopaće se za 10 kovčega u redu. Biće to urađeno na dostojanstven, uredan način i privremeno, ali biće to teško za Njujorčane - naveo je Mark Levin na Tviteru.

Bolničke mrtvačnice, u koje obično staje 15 tela, su pune, tako da je 80 hladnjača poslato u bolnice, ali su i one skoro popunile kapacitete.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kapele su takođe prepune, a gradska groblja ne mogu da organizuju sahrane tolikom brzinom.

Cilj je izbeći scene iz Italije, gde je vojska bila primorana da skuplja i odvozi tela iz crkvi, čak i sa ulica - naveo je on.

Iako je to, zasad, samo plan, Levin je naveo da bi uskoro moglo zaista i da se dogogodi kada Njujorku uđe u, kako se očekuje, najgoru nedelju epidemije.

Da podsetimo, Njujork se smatra epicentrom epidemije u SAD. Ukupno je u toj zemlji zaraženo preko 356.000 ljudi, a broj mrtvih danas je prešao 10.000.

Telegraf.rs