Ujedinili se Crvena zvezda i Partizan

Na taj način podržana je inicijativa FS Srbije da se u rukovodstvu Zajednice Super i Prve lige posle dugo vremena nađu predstavnici naših najvećih klubova

Dosadašnji predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović dobio je na današnjoj izbornoj sednici Skupštine novi mandat, dok su novi članovi Izvršnog odobra, ujedno i potpredsednici predstavnik Crvene zvezde Marko Petrović i Partizana Svetomir Tanasković.

Na taj način podržana je inicijativa FS Srbije da se u rukovodstvu Zajednice Super i Prve lige posle dugo vremena nađu predstavnici naših najvećih klubova.

Uz Petrovića i Tanaskovića u Izvršnom odboru su Stanislav Tončev (Radnik Surdulica), Miloš Dangubić (Budućnost Dobanovci), Marjan Rnić (Bačka) i Bojan Pavićević (Sinđelić).

Na osnovu pisanih izjašnjenja klubova doneta je jednoglasna odluka da se FS Srbije predloži da sledeće sezone u Superligi bude 20 klubova, a u Prvoj ligi 18.

Ukoliko IO FŠ usvoji ovaj predlog važio bi samo za ovu sezonu i to zbog vanrednih okolnosti prouzrokovanih pandemijom Korona virusa.

Nakon sednice Skupštine održana je i prva sednica Izvršnog odbora na kojoj su ponovo izabrani dosadašnji takmičarski organi Zajednice, direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović, komesar za takmičenje Prve lige Srbije Aleksandar Pivić, kao i komesar za bezbednost Svetislav Radosavljević.

Espreso