Učinak Zvezdinih igrača na reprezentativnim mečevima

Bilo je reprezentatvnih pauza kada su brojni fudbaleri Crvemne zvezde i Partizana imali ozbiljne uloge u nacionalnim selekcijama, ali ova prethodna nije bila takva.

Samo dvojica A reprezentativca iz redova večitih (po jedan iz oba) su u septembarskom reprezentativnom „prozoru“ igrali bitne uloge i ostvarili zapažen učinak. Istina, bilo ih je i u mladim reprezentacijama.

Da krenemo od Crvene zvezde.

Pozive da se priključe raznim reprezentativnim selekcijama su u septembru dobila petorica Zvezdinih fudbalera. Četvorica za A selekcije i dvojica za mlade. Milan Pavkov je zbog povrede morao vrlo brzo da odustane, tako da su od A reprezentativaca ostali Milan Borjan, Miloš Degenek i Marko Gobeljić. Plus Njegoš Petrović i Nikola Krstović u mladim reprezentacijama. Zapaženi su bili Borjan Degenek.

Borjanova Kanada je započela grupnu fazu Lige Nacija u KONKAKAF zoni i sa dve pobede protiv Kube (6:0, i 1:0) napravila sjajnu uvertiru za mečeve sa SAD u nastavku takmičenja. Borjan je branio u oba meča i odradio zadatak. Degenekova Australija je pobedom nad Kuvajtom započela kvalifikacije za SP u Kataru, a Zvezdin komandant odbrane je igrao ceo meč i uspešno obavio posao. 

Marko Gobeljić nije dobio šansu da debitantski poziv u A selekciju, začini debitantskim minutima. Od mladih reprezentativaca su igrali Njegoš Petrović za Srbiju i Nikola Krstović za Crnu Goru koji je postigao i dva gola. Pogledajte glove Krstovića

UČINAK ZVEZDINIH REPREZENTATIVACA

Milan Borjan (KANADA) – Liga Nacija KONKAKAF
Kanada – Kuba 6:0 (90 minuta)
Kuba – Kanada (90)

Miloš Degenek (AUSTRALIJA) – kvalifikacije za SP
Kuvajt – Australija 0:3 (90 minuta)

Marko Gobeljić (SRBIJA) – kvalifikacije za EURO
Srbija – Portugalija 2:4 (na klupi)
Luksmeburg – Srbija 1:3 (na klupi)

Njegoš Petrović (SRBIJA U21) – kvalifikacije za EURO U21
Rusija – Srbija 1:0 (57)
Srbija – Letonija 1:1 (90)

Nikola Krstović (CRNA GORA U21) – kvalifikacije za EURO U21
Crna Gora – Farska Ostrva 3:0 (90 minuta, dva gola)
Španija – Crna Gora (90 minuta)