Terzić otkrio visinu duga i poslao snažnu poruku Zvezdašima (FOTO)

Nakon dve sezone igranja u grupnim fazama evropskih takmičenja i uspeha koje je Crvena zvezda beležila klub je ponovo stao na noge.

Sa finansijske strane gledano, situacija je drastično bolja što potvrđuju i navodi Zvezdana Terzića vezani za visinu dugovanja.

"Dug iznosi oko 14 miliona evra. Možemo da ga smanjimo bržim tempom, ali to nije pametno da se čini na štetu snage ekipe. Svi najveći klubovi duguju, a ulaganje u tim generiše nove prihode", objašnjava Zvezdan Terzić u intervjuu datom "Žurnalu".

Situacija je pre pet godina bila alarmantna jer je dug iznosio preko 50 miliona evra.

"Pre pet godina Zvezda je bila mrtav klub. Nije problem što je dug bio 54 miliona, nego što je opterećivalo poslovanje. Danas ima budžet od 25 miliona evra godišnje i sama se snalazi, ne koristimo državu kao bankomat, ne trošimo pare poreskih obveznika", kaže Terzić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Neće se svako složiti sa time da je Zvezda bez državne pomoći, ali Zvezdan Terzić ima spreman odgovor i na takvu konstataciju.

"Imamo četiri miliona od Gasproma, 1.200.000 od Telekoma, ostalo je kroz transfere i bonuse od rezultata. Transparentno radimo, pod strogim smo monitoringom UEFA. I preko toga nalazimo novac za vraćanje starih dugova i infrastrukturu", zaključuje generalni direktor Crvene zvezde.

sportske.net