Terzić izneo sve finansijske detalje

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić tvrdi da taj klub nije na teretu države i da sam obezbeđuje novac za svoj rad.

Pred zasedanje Skupštine kluba, podsetio je da je Zvezda usvojila sportski rezultat, finansijsku stabilizaciju i infrastrukturu kao osnovne ciljeve i podržao Dejana Stankovića u forsiranju mlađih igrača.Play Video6:44

Kada je reč o finansijama Terzić tvrdi da je Zvezda uložila oko sedam miliona evra u stadion i objekte okolo, bez zaduživanja.

- Nastavili smo sa daljom finansijskom stabilizacijom kluba, UEFA licencu dobijamo u roku, redovno izmirujemo sve obaveze, uspešno rešavamo stare nasleđene dugove. Organizovali smo se tako da sami obezbeđujemo novac za funkcionisanje kluba - rekao je Terzić između ostalog.

Dodao je i na koji način crveno-beli moraju da pokrivaju razliku između sponzorskih prihoda i ukupnih rashoda od čak 25 miliona evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Problem funkcionisanja Crvene zvezde je jasno definisan: ako hoćemo dobar sportski rezultat imamo sigurne rashode u iznosu od oko 30 miliona evra, a sigurne prihode od samo 5.2 miliona evra (od Gasproma četiri miliona i 1.2 milion evra od Telekoma).


- Razliku od 25 miliona evra moramo sami obezbediti iz veoma nesigurnih izvora prihoda, a to su transferi igrača i bonusi od UEFA takmičenja. Vec šest godina smo uspešni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u budućem periodu -
 naglasio je Terzić.

Prema njegovim rečima, većina novca u Ljutice Bogdana stiže iz inostranstva.

- Skoro 90% prihoda ostvarujemo iz inostranstva. Nismo na teretu države i poreskih obveznika, funkcionišemo isključivo preko računa - bez sive zone, i sa zadovoljstvom na ime poreza uplaćujemo novac u budžet Republike Srbije - rekao je Terzić.

- Ono što je takođe važno i hoću da istaknem je da smo konačno rešili dug prema Agrobanci - istakao je prvi operativac crveno-belih.

Telegraf.rs