Šta se desilo sa velikom nadom Crvene zvezde

Do dolaska Milana Borjana u leto 2017. godine, prvi golman Crvene zvezde bio je tada 21-godišnji Filip Manojlović.


Čim je Borjan zauzeo mesto među stativama koje i danas čvrsto drži, Manojlović se preselio u španski Hetafe koji je prepoznao njegov potencijal i koji je za transfer mladog golmana platio Zvezdi 1.25 miliona evra.


Manojlović i Hetafe su potpisali ugovor na četiri godine, ali srpski čuvar mreže nije uspeo da se nametne u ovom klubu.


Prošlog leta usledila je jednogodišnja pozajmica grčkom Panioniosu gde je povremeno dobijao šansu, ali posle debakla Panioniosa marta ove godine na gostovanju Panetolikosu, kada je zamenjen u 53. minutu pri vođstvu protivnika od 4:0, Manojlovića na klupskoj sceni više nije bilo u takmičarskim mečevima.


Od tada je odigrao još jedan meč za U21 reprezentaciju Srbije, u pobedu nad Poljskom, takođe u martu, kada su ''Orlići'' slavili sa 2:0.


U junu se Manojlović vratio u Hetafe sa pozajmice, ali se njegov status ni ove sezone nije promenio.


I dalje nema nijedan nastup u Primeri, konstantno je van tima, pa je za očekivati da 23-godišnji čuvar mreže možda već u zimskom prelaznom roku ponovo promeni sredinu, ili ode u neki drugi klub na pozajmicu.


Na ''Transfermarktu'' se njegova tržišna vrednost sada procenjuje na 400.000 evra. Kada je stigao u Hetafe, ta procena je išla i do 1.2 miliona, zahvaljujući igrama u Zvezdi...

sportske.net