Srpski fudbal najviše na udaru korona virusa

Fudbal je sport koji je pretrpeo najviše problema zbog korona virusa

Korona virus je za proteklih devet meseci ostavio "dubok trag" u srpskom fudbalu.

Na samom početku pandemije u bolnici je zbog korona virusa završio predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza, pozitivan je bio i njegov zamenik Marko Pantelić, ali bez simptoma.

Prvi čovek Partizana Milorad Vučelić bio je u teškom stanju, na respiratoru, ali je uspeo da se oporavi, dok je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić "preležao" koronu sa blagim simptomima.

Virus je "prošao" i kroz skoro pola reprezentacije, na početku je još u Italiji bio pozitivan Dušan Vlahović, posle njega u Turskoj Adem Ljajić, da bi kasnije pre i posle okupljanja pozitivni bili Nemanja Gudelj, Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Darko Lazović i Lazar Ranđelović.

Isto važi i za klubove Crvenu zvezdu i Partizan.

Među crveno-belima virus su pobedili Gelor Kanga, Marko Gobeljić, Veljko Nikolić, Dušan Jovančić, Milan Rodić, Željko Gavrić, Njegoš Petrović, Branko Jovičić...

U Partizanu su pozitivni bili Vladimir Stojković, Lazar Marković, Filip Holender, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Nikola Lakčević.

Korona nije zaobišla ni druge klubove. Radnički iz Niša je morao da smeni trenera Milana Đuričića, koji zbog bolesti i izolacije nije mogao da vodi ekipu, a zbog više slučajeva zaraze bile su odložene utakmice TSC-a i Rada.

Danas je potvrđeno da su koronom zaraženi i potpredsednik FS S Nenad Bjeković, koji je zadržan u bolnici, kao i doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković, koji je, navode mediji, pušten na kućno lečenje i ne oseća uobičajene korona-simptome

Telegraf.rs