Srbija sprema BRUTALAN odgovor albanskim PROVOKATORIMA! Pazite se da ne dobijete orlove u žrebu!

Čudesnim trijumfom na Lužu Srbija je obezbedila plaman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Kataru.

Podred domaćina Katara, sigurni učesnici Mundijala za sada su Brazil, Srbija, Nemačka, Danska, Francuska, Belgija, Hrvatska, Engleska, Španija i Švajcarska.

Po svemu sudeći Orlovi će na žrebu, koji sa nestrpljenjem isčekujemo, biti smešteni u treći šešir.

Sastav šešira za žreb će se određivati prema FIFA rang-listi, najverovatnije je da će se gledati lista iz marta sledeće godine. Srbija je trenutno 25. na toj listi.

I prema grubim prognozama će se naći u trećem šeširu ako se nešto drastično ne promeni do marta.

FIFA rang lista
FOTO: TWITTER PRINTSCREEN

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sastavi šešira prema trenutnoj projekciji:

Prvi šešir: Кatar (domaćin), Belgija (1), Brazil (2), Francuska (3), Italija (4), Engleska (5), Argentina (6), Španija (7).

Drugi šešir: Portugalija (8), Meksiko (9), Danska (10), Holandija (11), Nemačka (12), SAD (13), Švajcarska (14), Кolumbija (16).

Treći šešir: Švedska (17), Hrvatska (18), Senegal (20), Čile (21), Iran (22), Srbija (25), Tunis (27), Japan (28)

Četvrti šešir: Maroko (29), Alžir (30), Australija (34), Južna Кoreja (35), Nigerija (36), Кanada (48), Saudijska Arabija (49), Ekvador (55).

Ispred Srbije se trenutno nalazi 15 reprezentacija koje još uvek nisu overile plasman na Mundijal. To su: Italija, Argentina, Portugalija, Meksiko, Holandija, SAD, Urugvaj, Кolumbija, Švedska, Vels, Senegal, Čile, Iran, Poljska i Peru.

Srbija teoretski može da uskoči i u drugi šešir, ali potrebno je da se dogodi više iznenađenja. Naša reprezentacija će verovatno napredovati na listi, međutim, male su šanse da stigne do 15. pozicije koja garantuje mesto u drugom šeširu.

Ako Srbija ostane u trećem šeširu, što je gotovo izvesno, mogla bi u Kataru da ima sličnu grupu kao na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. Dakle, Orlovi bi ponovo mogli da odmere snage sa Švajcarcima, koji su u drugom šeširu, ali i Brazilcima, koji su nosioci.

Bila bi to sjajna prilika da Piksijevi ratnici serviraju osvetu albanskim provokatorima koji predvode reprezentaciju Švajcarske. Da Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i ekipa osete moć nove čudesne Srbije.

Žreb grupa za Svetsko prvenstvo zakazan je za 1. april 2022. godine u Dohi.

Kurir sport