Srbija daje 10 miliona sportistima! Evo koji klubovi i sportisti će dobiti novac i kako se deli

Ministar Vanja Udovićić obelodanio je da će ukupno 304 kluba u četiri kolektivna sporta dobiti novac, a takođe će beneficije imati i pojedinci iz individualnih sportova

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je Srbija ove godine veoma uspešno organizovala veliki broj međunarodnih takmičenja, koja su bila sjajan marketing za našu zemlju.

Udovičić je, gostujući na TV Prva, najavio i velika ulaganja u sport u narednom periodu.

Ovo je druga godina da smo odlučili da pomognemo klubovima koji su u prvoj i drugoj ligi. Pomoć klubovima u vrednosti od 10 miliona evra, dobiće 304 kluba u četiri kolektivna sporta, odbojka, rukomet, vaterpolo i košarka i u 11 pojedinačnih sportova, od atletike, kajaka, veslanja, džudoa, stonog tenisa...

Po uredbi je prvenstvena želja da im pomognemo u ovim teškim vremenima. Znamo da se sport kao i ostale privredne grane suočava sa izazovima prouzrakovanih krizom zbog korna virusa, ovo je naša želja da i sistem sporta pomognemo na značajan finansijski način. Sredstva troše na svakodnevne aktivnosti, od transporta, ishrane, plata igrača... Kada pogledate da da smo kao država izdvojili 2,3 milijarde dinara kao država za naš sport, pokazujemo kolika je snaga država i kakva je finansijska stabilnost, ali i koliko je sport važan za državu. Imamo rekordna davanja za sistem sporta i to se vraća sa sjajnim rezultatima - rekao je Udovičić za TV Prva.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ministar je takođe i čestitao fudbalskoj reprezentaciji Srbije plasman na Svetsko prvenstvo i pohvalio je veliku požrtvovanost igrača i stručnog štaba, što je na kraju dovelo do velikog uspeha.

(Telegraf.rs)