ŠOKANTNO! Pazarci istupili iz lige zbog incidenta sa Zvezdom

Šokantnu odluku Rukometnog kluba Novi Pazar potvrdio je i član Upravnog odbora Husein Memić.

Upravni odbor Rukometnog kluba Novi Pazar odlučio je danas da istupe iz Arkus lige Srbije

Ovu odluku članovi uprave Novog Pazara doneli su nakon utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu tokom koje su ih navijači domaćina vređali na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Odluka o istupanju iz lige je doneta jednoglasno!

"Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Novog Pazara jednoglasno je usvojen predlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo danas pismenim putem proslediti rukovodstvu Arkus lige”, rekao je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar Demir Crnovršanin, prenosi "Indeksonline".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da reše problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi", rekao je član Memić.

Pazarci su nakon pet odigranih kola bili peti na tabeli A grupe Arkus lige sa tri osvojena boda.

Podsetimo, na utakmici 5. kola Arkus lige Srbije između Crvene zvezde i Novog Pazara u dvorani "Šumice" u Beogradu navijači domaćeg tima su na nacionalnoj i verskoj osnovi vređali rukometaše Novog Pazara. Skandiralo se "Ratko Mladić", poturice, a na tribinama je u jednom momentu razvučen i jedan uvredljiv transparent.

Šokantnu odluku Rukometnog kluba Novi Pazar potvrdio je i član Upravnog odbora Husein Memić.

Kurir.rs