ŠOK! Stigao novi trener i oterao Dragovića iz tima…

Povredila ga je odluka Rangnika da ga ne pozove na reprezentativno okupljanje

Hari Megvajer je, iako sklon kardinalnim greškama, bio po ukusu Ralfa Rangnika. Uživao je engleski štoper neverovatno poverenje do poslednjeg dana, ni kiks do kiksa nisu mu promenili status. Ostao je zacementiran u startnoj postavi sa sve kapitenskom trakom oko ruke.

I dok je Megvajeru verovao, iako ga je prodao na svakom koraku, Ralf Rangnik je po dolasku na novi posao odlučio da skloni čoveka koji je dugogodišnji stub austrijske reprezentacije. Bez da je odradio trening sa timom, sklonio je Aleksandra Dragovića.

Štoper Crvene zvezde krčio je put ka rekorderu Austrije po broju nastupa, u martu mesecu jubilarni 100. put branio je boje državnog tima. Možda i poslednji, jer Aleksandar Dragović razočarao se u novog selektora, ali i dugogodišnje saradnike. Otpisan je u startu i pitanje je da li će postati rekorder Austrije.

Samo tri nastupa dele Dragovića od statusa igrača koji je najviše puta oblačio dres nacionalnog tima, toliko mu beži Andreas Hercog. A, da li će opet zaigrati – upitno je. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Peter Šetel, direktor reprezentacije Austrije, tvrdi da štoperu crveno-belih, koji je nedavno sa kapitenskom trakom oko ruke ponosno pevao austrijsku himnu, vrata reprezentacije nisu zatvorena, ali je i svestan da je Dragović povređen.

Telefonirali su Ralf Rangnik i Peter Šetel iskusnom štoperu pre no što su objavili spisak, saopštili su mu da za njega trenutno nema mesta u reprezentaciji. Da li je tako kako kažu ili ne – pokazaće vreme.

To je verovatno bila najteža kadrovska odluka. Drago ima 100 utakmica, vidno je razočaran što nije u timu. Razumemo ga, želeo je da bude član tima i na ovom okupljanju. Imamo mnogo dobrih igrača koji igraju na njegovoj poziciji u jačim ligama”, rekao je Peter Šetel, direktor reprezentacije Austrije, i dodao:

Svi znamo šta imamo u Dragoviću, koliko može da doprinese i koliko je to činio. Cenimo ga, ali na poziciji štopera imamo natprosečan kvalitet i kvantitet”.

Došao Ralf Rangnik i sklonio Dragovića iz reprezentacije Austrije

Dragovićeva priča sa reprezentacijom zvanično nije završena, ali… Povređen čovek u afektu lakše seče i okreće list.

Pošto Draga poznajemo veoma dobro, Ralf je odlučio da iskoristi predstojeće utakmice kako bi video i isprobao ostale igrače. Ono što želim da istaknem jeste kako je ova odluka na snazi samo za ove utakmice, ne i za neke naredne kada se reprezentacija ponovo bude okupljala. Računamo i na njega”.

Nije Aleksandar Dragović jedino veliko ime koje je otpisano. Makar i privremeno. Poziv nije dobio ni Baugartlinger, ali to je manje iznenađenje, pošto je posle operacije upisao samo šest nastupa za Bajer Leverkuzen.

On je i dalje naš kapiten. Nije imao sreće sa povredama, igrao je jako malo. Kada igrate protiv svetskog šampiona, vicešampiona i evropskih polufinalista, nije pravo vreme da pozovete igrače koji ne mogu da budu 100 odsto spremni”, zaključio je direktor austrijskog državnog tima.

Mozzartsport