Sirotinjska SUPERLIGA, evo i zašto…

I ovo će fudbalsko proleće biti svedeno na puko preživljavanje...

Superliga samo što nije počela, ovog vikenda lopta će se ponovo zakotrljati na terenima širom Srbije s nadom da ćemo gledati bolji fudbal nego prethodnih sezona i da će se nešto promeniti.

Ipak, ako je suditi po učinku klubova u nedavno okončanom zimskom prelaznom roku, nemamo baš puno razloga za optimizam.

Besparica se i te kako oseća u džepovima superligaša koji nisu bili izdašni ni ove zime u plaćanju obeštećenja za pojačanja koja su stigla.

Pozajmice ili slobodni igrači, najčešći su aranžmani kojima su se "častili" superligaši ove zime, pa tako sem Partizana koji je isplatio 1,7 miliona evra za otkup Umara Sadika, nemamo drugih milionskih transakcija u Superligi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Crvena zvezda koja može sebi da priušti takav luksuz nije kupovalanikoga, a jedini trošak ove zime biće joj 500.000 evra za petinu ugovora veziste iz Obale Slonovače Sekua Sanoga koji je stigao na pozajmicu.

Njegova plata u Saudijskoj Arabiji je bila 2,5 miliona evra dok će crveno-beli plaćati peti deo te sume za vezistu koji će propustiti start polusezone.

Kada je reč o ostalim klubovima Superlige, situacija nije nimalo ohrabrujuća.

Zapravo, prema podacima na sajtu Transfermarkt, samo za dva transfera u našem elitnom rangu ove zime plaćeno je neko obeštećenje i to za Bojana Matića koji je prešao iz Vojvodine u Partizan za 120.000 evra kao i za Patrika Ezea koji je takođe otišao iz Novog Sada, ali na Banovo Brdo za 95.000 evra.

Dakle, Brđani su jedini klub u Superligi (izuzev Zvezde i Partizana) koji su platili obeštećenje za dolazak nekog novog igrača i ta činjenica treba da zabrine sve koji vode fudbal u Srbiji, jer su ostali timovi verovatno "sklepani" na najjeftiniji mogući način.

Vojvodina, Radnički iz Niša, Mladost iz Lučana... svi su se odlučili za pozajmice ili slobodne igrače pa će i ovo fudbalsko proleće biti svedeno na puko preživljavanje.

Do nekih boljih vremena.

Telegraf.rs