SAZNAJEMO! Partizan nudi 150.000 evra ukoliko neki tim “otkine” Zvezdi bodove

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Partizan će sa 150.000 evra premirati klub koji do kraja prvenstva pobedi Crvenu zvezdu

Crveno-beli su lideri u šampionatu i imaju dva boda više od crno-belih, a u preostalih pet kola imaju dva gostovanja, u Novom Sadu protiv Vojvodine i u Kruševcu sa Napretkom, dok na našem najvećem stadionu dočekuju Čukarički, niški Radnički i Voždovac.

S druge strane, može se čuti i da je Crvena zvezda navodno premirala klubove koji su igrali nerešeno sa Partizanom u regularnom delu sezone i to sa 50.000 evra za osvojeni bod, odnosna "otkinuta dva" jedinom konkurentu u borbi za petu uzastopnu šampionsku krunu.

Premiranje drugih klubova na mečevima sa najvećim konkurentima nije zabranjeno, ali je pitanje koliko je to fer i sportski. Recimo, takve radnje u Španiji su potpuno dozvoljene i neretko se koriste.

Bilo je toga svakako i kod nas. Još je u sećanju slučaj od pre pet godina, kada je Crvena zvezda kiksnula "na krovu" i porazom od Voždovca izgubila, kako se tada govorilo, "već osvojenu titulu".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tada su odnosi između Voždovca i Partizana bili veoma bliski.

Da li je nešto slično moguće i sada da se dogodi. Realno, vrlo teško, znajući kolika je razlika u kvalitetu između naša dva najveća kluba i svih ostalih.

Možda zato "večiti" i potežu za dodatnim stimulisanjem, kako bi komšiju lakše spotaknuli na nekoj od prepreka.

IZVOR: Kurir sport/ Lazar Delić