Raodnjića iznenadilo pitanje za O Brajanta

Trener Zvezde najavljuje veliku borbu protiv PArtizana

Još kada je Partizan prošao čačanski Borac u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća bilo je jasno da ćemo u polufinalu gledati "večiti derbi" pošto je Zvezda, prema očekivanju, rutinirala meč protiv Radničkog, i to uz trijumf sa 61 poenom razlike.

Posle utakmice trener crveno-belih Dejan Radonjić je govorio o problemima koje je ekipa imala uoči puta u Novi Sad na završni turnir.

Imamo ih i sada, dosta problema se akumuliralo u ovih desetak dana. Oni su, onako, prilčno uticali na taj period jer osim psihološkog pritiska i osećaja svakodnevnih testiranja i iščekivanja rezultata, u tim iščekivanjima na svakih par dana, dobijali smo udare koji su rezultirali time da smo ostajali bez nekolicine igrača. Tako da, evo nas ovde, stigli smo, i radujemo se što smo uopšte u prilici da možemo da igramo. To je najznačajniji momenat i nadamo se da će svi igrači biti zdravi, a kada se budu priključivali i šta to znači posle za nas, to ćemo tek da vidimo. To su najbitnije stvari sada, i time smo se sve vreme vodili. Nismo se mnogo fokusirali na stvari koje su bile prirodne u periodu koji je bio, ali momci su se maksimalno trudili bez obzira na sve, bez obzira što smo bez velikog broja značajnih igrača - izjavio je Radonjić posle meča.

O samoj utamici sa Radničkim i nadolazećoj protiv Partizana je imao kratak komentar:

- Imali smo dobar odnos večeras, Radnički je ipak kvaliteta koji je takav da nam je omogućio da igramo malo rasterećenije što se u krajnjoj liniji pokazalo u pojedinim segmentima igre. Sad da idemo da vidimo da se pripremimo za naredne mečeve, već za polufinale sa Partizanom. Ono što je sigurno, daćemo sve od sebe.

Na konstataciju novinara Arene da Zvezda i Partizan dugo nisu igrali polufinalni duel u Kupu, Radonjić je rekao:

- Dešavalo se i ranije, nije baš neuobičajeno, jednostano je to pitanje žreba, a ne nekih drugih stvari. Polufinale nam dolazi u momentu kada smo se više bavili zdravstvenim problemima, ali kao što sam i rekao, daćemo maksimum kad izađemo na teren, igraćemo sa ogromnom energijom, pa ćemo da vidimo da li će to biti dovoljno za pobedu.

Konačno, Radonjić je pitanjem odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da je DŽoni O'Brajant upao u tim u poslednji čas.

Otkud to znate? - kontrapitanjem je uzvratio trener Zvezde, pa se nadovezao, detaljnije pojasnio situaciju sa O'Brajantom i njegovim prisustvom u ekipi uprkos suspenziji, koja je, doduše, istekla.

- Pa dobro, čekali smo rezultate do srede uveče da vidimo, jer su dva igrača bila na testiranju, i nismo bili sigurni da će biti negativni, a o tome "šta i kako" je tema za nas unutra. Mi ćemo, rekoh, dati sve od sebe da u ovom sastavu budemo najbolji - poručio je Radonjić.

(Telegraf.rs)