“Priča o sukobu interesa je nameštaljka i podvala, više se odnosi na Crnogorce”

Prvi čovek Zvezde pričao o aktuelnom stanju u klubu, budžetu i stanju u regionalnom prvenstvu

Nešto manje od tri sedmice preostale su do početka nove sezone u regionalnom košarkaškom takmičenju, koje će čini se biti nikada jače. Titulu će braniti ekipa Crvene zvezde, koja je u finalu minulog proleća savladala sastav Budućnosti posle pet utakmica.

Međutim, kako to obično biva, početak svake sezone, pa i ove prate razne priče o sukobu interesa i nerazjašnjenih pravnih okvira ABA lige. Sve to bio je povod za gostovanje Nebojše Čovića na televiziji Happy.

- Vidim rane komentare kako pucamo sebi u nogu, ubacivanje u kontekst Zvezda - FMP, o sukobu interesa. Da vam kažem zvanično, taj sukob interesa i ta priča, bila je nameštaljka i podvala. Kada niste imali rezultat, onda ste ubacili to. I išlo je preko mojih leđa, mog sina, moje porodice. Da nas niko nije zaštitio - počeo je Čović.

Smatra da se priča o sukobu interesa koja se pojavila u medijima nije odnosila na Zvezdu, nego na crnogorske klubove.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Na kraju krajeva, ABA ligom će u ovoj sezoni predsedavati predsednik FMP-a. Tako da se ta priča nije odnosila na nas, mislim da se više odnosila na neke crnogorske klubove, koji su u sukobu interesa, jer su se plasirali u prvu ABA ligu. Zvezda insistira da se u tim društvenim dokumentima dođe do pravih pravila, vezanih za sukobe interesa. Ta dokumenta nikako da se usvoje, jer kad se usvoje biće mnogo reda. Mi u tu polemiku nećemo ulaziti.

Ističe Čović da je pred klubom izazovna sezona, pogotovo na finansijskom planu.

- Čekaju nas velika iskušenja, nadam se da ćemo obezbediti finansijsku stabilnu sezonu. Kažem to, ne iz razloga što sam doskorašnji predsednik košarkaškog kluba i predsednik Upravnog odbora Sportskog društva, već što je Crvena zvezda stvarno nešto posebno u srpskom sportu, nacionalni brend. Preko nje se oslikavaju brojna društvena kretanja, ogroman broj, 60-70 odsto ljudi, u zemlji i regiji, navija za Zvezdu. Kada to kažem, ne mislim ništa loše protiv drugih klubova. To je konkurencija i treba da bude zdrava. Ono što me brine jeste da je počelo svašta da nam ulazi u sport.

nebojša čović

Foto: youtube/kkcrvena zvezda

Analizirao je prvi čovek Zvezde koliko je šta koštalo u minuloj takmičarskoj godini.

- Mi smo u dobrom delu oformili dobar tim. Čekaju nas još izobri u Zvezdi. Mi smo sada u nekakvom privremenom mandatu. Čekaju nas velika iskušenja, Zvezda je prošla kroz tešku sezonu, imali smo ogroman deficit između 2.500.000 i 3.000.000 evra. Primera radi, projektovali smo 1.750.000 evra u budžetu od prodaje karata, a prošle sezone smo od toga obezbedili 50.000 evra, znači tu smo u manjku 1.700.000 evra. Za putovanja je projektovano 250.000, a potrošili smo 750.000 evra, jer smo sve skoro morali da putujemo čarterom.

Svestan je Čović da će od sledeće sezone budžet kluba morati da bude značajno uvećan.

- Mislim da ćemo imati dobar, respektabilan tim, ne zaboravite da košarkaški klub Crvena zvezda u globalu, u celom srpskom sportu, igra najviši nivo takmičenja. Naš budžet će biti 5.400.000 evra, pričam o prvom timu, da ne bi bilo komentara na društvenim mrežama. Povremeno se uključim na društvene mreže da vidim kakvo je mentalno stanje nacije i stalno se razočaram. Pričaju o nekom minimumu u Evroligi, od nekih 7.000.000 evra. Da, taj minimum će se primenjivati u sezoni 2022/2023. Takođe, čekaju nas i utakmce u ABA ligi - zaključuje predsednik Zvezde.

(Telegraf.rs)