Poznati svi mogući rivali Zvezde u kvalifikacijama za Ligu Šampiona

Iz kog kola će crveno-beli da krenu znaće se posle duela Juventus - Lion i Barselona - Napoli, gde se nadaju uspehu timova koji su i favoriti

Crvena zvezda će sa mnogo interesovanja pratiti duel Barselone i Napolija, kao i Juventusa i Liona u revanšu osmine finala Lige šampiona i zdušno će navijati za Mesija i Ronalda da budu na nivou i pošalju svoje timove u četvrtfinale.

Razlog je to što će Zvezda u slučaju ispadanja Napolija i Liona u kvalifikacije za Ligu šampiona krenuti iz 2. kola, što će dodatno olakšati posao izabranicima Dejana Stankovića. Tako bi Zvezda hipotetički bila samo na dve pobede od grupne faze u Evropi, čak i u slučaju ispadanja iz kvalifkikacija za Ligu šampiona, jer bi nastavila svoj evropski put kroz kvalifikacije za Ligu Evrope.

Pošto je i u Rumuniji završena sezona, sada su poznati i svi mogući parovi Zvezde.

Tviter profil Playtony, koji stručno prati evropske kalkulacije i u "sitna crevca" poznaje sva dešavanja vezana za UEFA takmičenja i kvalifikacije, uradio je i potencijalne puteve crveno-belih.

Pošto sezona u Ligi šampiona i Ligi Evrope nije još završena, postoje tri opcije ko mogu da budu rivali Zvezde.

Prva opcija je i najbolja po Zvezdu, da ispadnu Napoli i Lion i onda će sve biti poznato kada je u pitanju mesto i ko će direktno u grupnu fazu, ko će u kvalifikacije. Ukoliko to bude slučaj, Ajaks će direktno u Ligu šampiona, Zvezda će se iz prvog pomeriti u drugo kolo, a Dinamo Zagreb iz drugog u treće kolo kvalifikacija.

Nema sumnje da će svi u Zvezdi navijati zdušno za Mesija i Ronalda u njihovim duelima osmine finala, kako bi im olakšali posao u kvalifikacijama.

Druga opcija je da Napoli i Lion ispadnu u četvrtfinalu. U tom slučaju Zvezda svakako kreće iz prvog kola, Ajaks će ponovo u Ligu šampiona, a Zvezda bi bila prva ispod crte u trećem kolu, dok bi potencijalna olakšica bila to što Olimpijakos ovoga puta ne bi bio potencijalni rival u trećem kolu, već bi se pomerio u četvrto.

Poslednja i najgora opcija po Zvezdu jeste da Lion ili Napoli osvoje Ligu šampiona i zauzmu mesto u grupnoj fazi sledeće sezone. To bi gurnulo Ajaks u plej-of, pa bi i oni bili jedan od mogućih rivala ukoliko se Zvezda domogne plej-ofa.

U slučaju da Zvezda krene od prvog kola, potencijalni rivali su joj: Fola, Đurgarden, Linfild, Budućnost, Dlora, Dinamo Brest, Riga, Klasvik, Konah Ki, Evropa, Celje, Ararat, KuPS, Rejkjavik, Tirana, Sileks i Florijana.

Pogledajte i galeriju tabela sa svim mogućim rivalima Zvezde u ligi šampiona u zavisnosti od opcije i toga dokle će Napoli i Lion dogurati u Ligi šampiona.

Ukoliko Zvezda ispadne iz kvalifikacija za Ligu šampiona, seli se u "stazu šampiona" u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde bi u eventualnom plej-ofu bila povlašćena, a ko su mogući rivali takođe pogledajte u galeriji.

Telegraf.rs