Plaćen 1.500.000 evra Bajernu a ne pravi razliku ni u Zvezdinim omladincima

Evidentno je da je krilnom napadaču trenutno potrebno samo da igra, a crveno-beli prosto moraju da pronađu način da ga "probude"

Kada je za 1,5 miliona stigao iz Bajerna u Crvenu zvezdu, svi su mislili da će Nemanja Motika biti igrač koji će praviti razliku na srpskim terenima i stadardan član crveno-belih!

Verovatno i zbog toga što je na 27 mečeva za drugi tim Bavaraca bio zaslužan za 24 gola (16 pogodaka i osam asistencija), kao i zbog činjenice da ima status bonusa. Međutim, na proleće je zabeležio samo 10 nastupa (jedan gol) gde je uglavnom ulazio sa klupe.

To proleće može u neku ruku da se opravda time da je Zvezda vodila grčevitu borbu za titulu i da su mlađi fudbaleri dobijali manju minutažu, kao i na period adaptacije, ali je Motikino neigranje ove sezone svakako misterija kada je u pitanju srpski šampion.

Naime, Motika nije upisao nijedan minut ove sezone za seniorski tim i prednost u odnosu na njega dobijali su i Ibrahim Mustafa i Vladimir Lučić koji je u međuvremenu otišao na pozajmicu u Čukariči.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Status Motike je isti kao i svih ostalih igrača na toj poziciji, tu je najveća konkurencija. Mislim da postoji veliki potencijal kod njega, velika želja. Da li je utakmica protiv Napretka prava za njega ili nije, to ćemo videti, ali svakako da računamo na Motiku i imamo ga u planovima - rekao je trener Zvezde Miloš Milojević u subotu popodne

Već narednog jutra Motika je prekomandovan u omladince crveno-belih koji su u nedelju ujutru odigrali 2:2 sa Čukaričkom u derbiju kola. Omladinski reprezentativac Srbije je upisao dve asistencije, obe iz kornera, ali one nisu mogle da prekriju eventualnu grešku koju je Zvezda napravila kada je u pitanju ovaj momak.

Da, asistencije se pamte, ali je Motika protiv Brđana pokazao da mu fale minuti u nogama s obzirom na to da ni u omladinskom pogonu nije pravio nikakvu razliku na terenu. Desni bek Brđana Aleksa Koloni ga je neutralizovao, a čak i kada je probijao po levoj strani Motiki je nedostajao taj završni pas.

Za igrača od kog se očekuje da igra Superligu, pogotovo na poziciji gde je najveća gužva, to je svakako premalo. Stoga u Zvezdi moraju dobro da razmisle kada je u pitanju ovaj biser, jer je Motiki trenutno najpotrebnije da igra. Da li u omladincima ili u prvom timu, svejedno je.

(Telegraf.rs)