Piksi nakon igranja na Puškaš Areni: “Zar smo mi najgori da nemamo ovako nešto?”

Selektor Orlova još jednom napominje važnost Nacionalnog stadiona

Govorio je selketor reprezentacije Srbije Dragan Stojković u superlativu o Mađarima kada je u pitanju njihova fudbalska filozofija i istorija, a sudeći po rečima nakon povratka nema sumnje da je Piksi oduševljen posle gostovanja u Budimpešti.

To se, pre svega, odnosi na stadion "Ferenc Puškaš" na kom su Orlovi u četvrtak veče dobili Mađare rezultatom 1:0.

Nadam se i sanjam taj dan da stadion poput ovog u Budimpešti imaju Srbija i Beograd. Zar smo mi najgori da nemamo ovako nešto, zar smo toliko loši. Arena Ferenc Puškaš je impresivan, bilo je mnogo lepo ovde. Uživali smo u impozantnoj građevini, na terenu, tribinama... Valjda su ljudi u Srbiji ovo videli, trebalo bi da i mi dobijemo ovako nešto - rekao je Stojković za "Sportski žurnal."

Podsetimo, Vlada Srbije je nedavno Uredbom utvrdila Prostorni plan područja posebne namene Nacionalni fudbalski stadion koji obuhvata oko 119 hektara.

U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da se na ovaj način utvrđuju osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite za to područja.

Planom se uređuje deo prostora leve aluvijalne ravni reke Save odnosno novobeogradskog aluvijalnog platoa. Od ukupne površine plana 46,5 hektara previđa se za sportske objekte i komplekse, saobraćajne površine biće na 49,9 posto prostora, vodne na 6,3 posto a zelene na 1,4 posto.

Podsetimo, i sam Stojković je ranije istakao da se nada da će stadion biti izgrađen do 2025. godine.

Razgovori koje sam imao sa relevantnim ljudima su me uverili da ćemo do 2024. a ja kažem i do 2025. da ga napravimo. I da budemo ponosni na objekat te vrste. Ne samo to, u planu je da se sazida administrativni centar FSS i u fazi smo traženja lokaliteta. To je već na stolu. Upravni odbor treba da odluči gde i kako, novac nije problem, a FSS mora da ima centar u skladu sa zahtevima UEFA i FIFA.

(Telegraf.rs)