Piksi nakon igranja na Puškaš Areni: “Zar smo mi najgori da nemamo ovako nešto?”

Selektor Orlova još jednom napominje važnost Nacionalnog stadiona

Govorio je selketor reprezentacije Srbije Dragan Stojković u superlativu o Mađarima kada je u pitanju njihova fudbalska filozofija i istorija, a sudeći po rečima nakon povratka nema sumnje da je Piksi oduševljen posle gostovanja u Budimpešti.

To se, pre svega, odnosi na stadion "Ferenc Puškaš" na kom su Orlovi u četvrtak veče dobili Mađare rezultatom 1:0.

Nadam se i sanjam taj dan da stadion poput ovog u Budimpešti imaju Srbija i Beograd. Zar smo mi najgori da nemamo ovako nešto, zar smo toliko loši. Arena Ferenc Puškaš je impresivan, bilo je mnogo lepo ovde. Uživali smo u impozantnoj građevini, na terenu, tribinama... Valjda su ljudi u Srbiji ovo videli, trebalo bi da i mi dobijemo ovako nešto - rekao je Stojković za "Sportski žurnal."

Podsetimo, Vlada Srbije je nedavno Uredbom utvrdila Prostorni plan područja posebne namene Nacionalni fudbalski stadion koji obuhvata oko 119 hektara.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da se na ovaj način utvrđuju osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite za to područja.

Planom se uređuje deo prostora leve aluvijalne ravni reke Save odnosno novobeogradskog aluvijalnog platoa. Od ukupne površine plana 46,5 hektara previđa se za sportske objekte i komplekse, saobraćajne površine biće na 49,9 posto prostora, vodne na 6,3 posto a zelene na 1,4 posto.

Podsetimo, i sam Stojković je ranije istakao da se nada da će stadion biti izgrađen do 2025. godine.

Razgovori koje sam imao sa relevantnim ljudima su me uverili da ćemo do 2024. a ja kažem i do 2025. da ga napravimo. I da budemo ponosni na objekat te vrste. Ne samo to, u planu je da se sazida administrativni centar FSS i u fazi smo traženja lokaliteta. To je već na stolu. Upravni odbor treba da odluči gde i kako, novac nije problem, a FSS mora da ima centar u skladu sa zahtevima UEFA i FIFA.

(Telegraf.rs)