Piksi ima novi zadatak! Afirmiše klupski fudbal u Srbiji

Selektor će biti gost na meču Radnik Surdulica - Kolubara

Dragan Stojković Piksi je uspeo ono što smo donedavno mislili da je nemoguće.

Preporodio je fudbalsku reprezentaciju Srbije i od "večitih luzera" napravio pobednike i tim koji veruje da može da pobedi svakog protivnika, koji se nikoga ne boji, koji trči, bori se, i krvari za grb Srbije na grudima.

Posle plasmana na Svetsko prvenstvo, Piksi je dobio i mural na stadionu Radnika u Surdulici, a vest o tome stigla je i do najuticajnijih listova u Portugaliji.

Sada unutrašnji zid stadiona u Surdulici krase Dragan Stojković Piksi iz igračkih dana i Dijego Maradona.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Verovatno tim povodom, Piksi će biti gost stadiona na meču između Radnika i Kolubare, koji je na programu u subotu 20. novembra od 15 časova.

U pitanju je meč 17. kola Superlige. Radnik i Kolubara se trenutno nalaze u "donjem domu" superligaške tabele i svakako je jedan od najmanje atraktivnih parova.

Ali, dolazak Piksija, ovom meču daje drugu dimenziju. Radnik je odlučio da ulaz na stadion za ovaj meč bude slobodan, a kada se i to uzme u ozbir, uz dolazak Piksija, ne bi bilo iznenađenje da stadion Radnika bude krcat do poslednjeg mesta, kako bi Surduličani mogli da pozdrave svog "južnjaka" Piksija posle sreće koju im je doneo zbog plasmana Srbije na Mundijal.

Nakon što je preporodio reprezentaciju, Piksi bi svojim autoritetom i harizmom mogao dodatno da unapredi i srpski klupski fudbal. Prva prilika za to biće u subotu u Surdulici od 15 časova.

Telegraf.rs