Petrušev otkrio gde ide posle Mege – Mnogi su iznenađeni

Petrušev otkrio gde ide posle Mege

Filip Petrušev igra na MVP nivou i zasluženo je u centru pažnje košarkaške javnosti u regionu.

Dominira ligom na Jadranu bez obzira na ime protivnika i logičan potez je da na kraju sezone napravi iskorak u karijeri.

Crvena zvezda je već naglasila interesovanje, a Partizan čiji je Petrušev navijač, to stidljivo čini jer je svoju šansu već propustio

Prilikom gostovanja Mege u Pireju ekipi Olimpijakosa u humanitarnoj utakmici, Petrušev je dao intervju za grčki "SDNA" kom je otkrio svoje planove za budućnost.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

A oni nisu vezani za Srbiju, već povratak preko okena, u SAD:

“U prethodne dve godine sam govorio da ću izaći na draft, pa sam se vraćao na Gonzagu. Tako da – očekujte neočekivano. I sledeće sezone ću objaviti učešće. Hoću da to bude moj sledeći korak i imaće smisla. To je moj veliki cilj”, rekao je Petrušev.

Smatra da ne postoji bolja priprema za NBA ligu od boravka u Megi.

"Ako postoji sredina koja može da me pripremi za NBA, to je Mega. Tražili su me mnogi klubovi u Evropi, ali jako malo njih ima toliko mladih igrača. U ekipi imamo desetoricu uzrasta između 19 i 21 godine, a igramo u jako dobroj organizaciji. Imamo vremena da radimo, da napredujemo i da se razvijemo takmičarski na svim nivoima. Mega zna kako da razvije talenat, a mnogi su odatle otišli u NBA, zato sam znao – ako se budem vraćao u Evropu, biće to jedino Mega".

Ukoliko završi u NBA ligi preko drafta, otišao bi stopama Nikole Jokića Goge Bitatdzea.

“Trudim se da idem stopama tih igrača, jer su oni bili jako uspešni ovde. Naročito Jokić, tako da mi svi oni daju primer i pokazuju mi put. Igram bolje nego što sam igrao u Gonzagi, a ovde je bolje organizovano i radim mnogo više stvari nego na koledžu. Ali, ne želim ni na koji način da ispadne da govorim loše o njima. Zahvalan sam im na svemu što su uradili za mene. Pratim ih, dobro igraju i dobri su i ove godine, ali, ponavljam, Mega je mnogo bolje organizovana”
, kaže Petrušev.

B92