Partizan remizirao sa Javorom pa nastao haos! “Niste bili bolji, nije naš problem što ste navikli da vam drugi rešavaju mečeve”

Ekipa iz Ivanjice je bila poprilično kritički nastrojena

Ovo 16. kolo u Superligi je donelo poprilično dosta tenzija, ali i rezultata koje niko nije očekivao. 

Zvezda je slavila u Nišu sa 2:1 golom u 97. minutu, neka četiri sata kasnije je Partizan ispustio tri boda protiv Javora u 87. minutu, što je rezultiralo i brojnim saopštenjima.

Partizan se prvo oglasio i aludirao na odluku da VAR ne reaguje na samom kraju meča, kada je prema njihovom mišljenju bila potrebna reakcija tehnologije kako bi došlo do penala, ali je sve to samo izrevoltiralo Javor, koji je takođe izdao saopštenje.

Saopštenje fudbalskog kluba Javor iz Ivanjice prenosimo u celosti:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Fudbalski klub Javor razočaran je reakcijom iz Partizana posle potpuno zasluženo osvojenog boda našeg tima. Javor je primer sportskog i viteškog ponašanja u našem fudbalu. Borimo se i prihvatamo rezultat na kraju. Sada, kada smo ga ostvarili na terenu, iz Partizana pokušavaju da nam ga oduzmu. Brine ih reakcija sudije kod našeg penala, ali ne vide situaciju iz 11. minuta kada nije dosuđen čist penal za Javor, da bi potom u nastavku te akcije oni postigli gol.

Vodili su 3:1, ali im je i to bilo malo, pa traže još, zanemarujući činjenicu da smo postigli dva regularna gola i nadigrali ih u finišu na njihovom terenu pred njihovim navijačima. Mi o ovome ne bismo pričali posle meča, jer ne želimo izgovore, kada znamo da možemo na terenu da se dokažemo. Letos, kada smo na našem terenu izgubili rezultatom 4:0, sportski smo čestitali, a oni sada omalovažavaju naš uspeh. Nećemo to dozvoliti.

Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice nije naš problem. Čestitamo igračima Javora na velikom uspehu, verujem da ćemo nastaviti ovako i u narednim mečevima.

(Telegraf.rs)