Ovim reprezentativcima ističe ugovor! Zvezda dovodi nekog od ovih igrača!?

Ko će gde i ko ostaje gde jeste?

Prvenstva širom Evrope su završena ili se privode kraju, planovi za pojačanja i odlaske su već počeli polako da se kuju.

Mnogi Srbi će menjati sredinu ili u najmanju ruku razmišljati o tome, jer su im ugovori sa klubovima na izdisaju. Neki su na ceni, neki će verovatno pokušati da produže saradnju, a neki bi mogli i da se vrate, možda, u domovinu.

Filip Đuričić, reprezentativac Srbije, na najvećoj je ceni od naših predstavnika na evropskoj sceni, a upravo ove godine mu prestaje ugovor sa Sasuolom. On je procenjen na 7 miliona evra od strane Transfermarkta, dok će se italijanski klub potruditi da ga zadrži u svojim redovima, iako ga je povreda omela da više pomogne svom kolektivu ove sezone na smiraju.

Sledeći je Mihailo Ristić, član Monpeljea (3.5 miliona evra), a mnogi navijači Crvene zvezde bi voleli da ga vide ponovo u crveno-belom dresu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Vršnjak Ristića i reprezentativni štoper Miloš Veljković uspeo je da se sa Verderom vrati u Bundesligu, a pri isteku ugovora sa timom iz Bremena ceni se na 3 miliona evra.

Cifra pada drugom defanzivcu Srbije, Urošu Spajiću, koji je doživeo žestoku povredu u redovima turske Kasimpaše. Njegova sudbina još uvek nije poznata, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi već traži alternativu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Razmišljaće se i u Nemačkoj, Španiji i Portugaliji, jer ugovori ističu Nemanji Radoji (Levante, 2 miliona evra) i Milošu Pantoviću (Bohum, 1.7 miliona evra), dok će i golman Mile Svilar gledati šta dalje sa Benfikom (2 miliona evra).

Skoro zaboravljeni Adem Ljajić odavno nije ni u plitkim planovima Bešiktaša koji već dugo pokušava da raskine saradnju sa njim. Bivši igrač Partizana se pominjao u svetlu povratka u Humsku, njegova cena po Transfermarktu je 1.5 miliona evra, ali su njegova primanja u turskom prvoligašu bila prilično visoka, pa je ta ideja u velikoj magli.

Bek Intera Aleksandar Kolarov je blizu odluke da završi karijeru, posao sa milankom ekipom će uskoro biti završen, a njegova sudbina uskoro i poznata.

Odrešene ruke imaće Goran Čaušić koji je doživeo ispadanje iz ruske elitne lige sa Arsenalom, pa je njegov odlazak iz tima skoro izvestan.

Ugovori se uskoro završavaju i Lazaru Rosiću (Moreirense), Vladimir Golemiću (Krotone), Živku Živkoviću (PAOK), Marku Šćepoviću (Omonija), Filipu Malbašiću (Burgos)...

(Telegraf.rs)