Oglasio se Mrkela i otkrio naredne korake Crvene zvezde (FOTO)

Crvena zvezda je osvojila šampionsku titulu, ali za sportski sektor, a pre svega direktora Mitra Mrkelu, pripreme za narednu sezonu odavno su počele.

Veliko olakšanje ovoga puta predstavlja činjenica da crveno-beli imaju oformljen tim, pa nema nikakve potrebe za preteranom žurbom, kao ni dodatnim nagomilavaljem igrača.


"Ponosan sam na ovo što smo ostvarili, jer temeljno radimo već dve godine. Sa druge strane potpuno sam svestan da u Crvenoj zvezdi ne možete da živite od trofeja koje ste osvojili. Zato već polako moramo da se pripremamo za sledeću sezonu i osvajanje novih trofeja. Svi treba da budu svesni da bez kontinuiteta u radu nema rezultata. Crvena zvezda traži rezultate i stalne pobede. Veoma nam je važno što smo sačuvali deo tima koji je učestvovao u pobedama i dobrim rezultatima. Svakom timu je potrebna sveža krv. Neće se dovoditi igrači neplanirano, već će pojačanja doći u skladu sa potrebama ekipe. Sasvim sam zadovoljan onim što u ovom trenutku imamo i ako bismo ostali na ovom bio bih prezadovoljan", poručio je Mrkela.

Ekipa Vladana Milojevića je dva kola pre kraja obezbedila šampionski trofej.


"Imali smo odličnu sezonu kada se uzmu u obzir prvenstvo, Kup i ono što smo uradili u Ligi šampiona. Posle utakmice sa ekipom Mladosti možemo da kažemo da imamo trofej u rukama i na to smo izuzetno ponosni. Taj susret je bio veoma važan, jer smo krunisali celu sezonu trofejom koji sada čvrsto držimo u rukama. Više od osvojenih bodova i ostvarenih pobeda znači mi to što su tokom većeg dela sezone naši fudbaleri igrali odlično. Kada je to slučaj, kada se zalažete na terenu i kada sve funkcioniše kako treba, onda je zadovoljstvo zbog pobeda još veće".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takmičarske ambicije za ovu sezonu nisu završene, pošto sledi napad na duplu krunu.


"U junu prošle godine rekli smo da želimo da osvojimo i Kup ove sezone. Sada prvo moramo da završimo posao u revanš meču polufinala u Lučanima, što neće biti lako. Videli ste da je Mladost zaista dobra ekipa, ali naši ciljevi su visoki i trudićemo se da odradimo posao u gostima na najbolji mogući način, a kasnije i da u eventualnom finalu trijumfujemo", dodao je Mrkela.

Foto: Star Sport