Od Crvene zvezde do Intera iz Brazila

"Presudila je i činjenica da imam dete ovde u Brazilu", rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde

Posle 10 godina u Evropi, Žander se vratio u Brazil gde će nastupati za Inter de Limeiru. Sada su se pojavile njegove izjave na jednom od najboljih sajtova Brazila i Južne Amerike, Globeosporteu. Bilo im je zanimljivo zašto se Žander odlučio da posle igranja u Ligi šampiona sa Crvenom zvezdom vrati u domovinu i zaigra za niželigaša.

Sada će nastupati u Paulisti, a Žander objašnjava koji su sve razlozi presudili da se vrati u domovinu posle 10 godina u inostranstvu. I kaže da je imao ponude iz Evrope.

"Činjenica da imam dete ovde je imala težinu u odluci. Tako da sam razmislio kada je ponuda Intera došla ka meni. A nedavno, pre nego što sam potpisao za Inter, došla mi je ponuda sa kojom bih mogao da se vratim u evropski fudbal. Ali, razgovarao sam sa porodicom i rekao da želim da se vratim u Brazil, na nacionalnu scenu, u brazilski fudbal", rekao je Žander.

Dakle, kada se Inter pojavio, Žander se nije dvoumio. Iako će to značiti da će igrati u niželigaškom fudbalu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Žander je već trenirao sa Interom iz Limeire. Veruje da će se brzo adaptirati na nove uslove.

"Mislim da mi neće biti potrebno mnogo da se naviknem, zato što u najmanju ruku poznajem brazilski fudbal. Iako sam dugo bio van priče, moje karakteristike i fizikalije će mi pomoći da se adaptiram brzo", rekao je Žander.

Levi bek veruje da njegovo igranje u Evropi može da pomogne ne samo njemu, već celoj ekipi.

"Činjenica da sam u Evropi proveo skoro 10 godina, naučio sam mnogo stvari. Radio sam sa sjajnim trenerima, kao što je Serđo Konseisao, i ostali. Ukratko, pomogli su mi mnogo na polju taktike, pozicioniranja, jačanja tela. Moje igračke karakteristike su se promenile radeći sa tim ljudima. Nadam se da ću to doneti ekipi", rekao je Žander.

Žander je na Marakanu stigao iz Pafosa za obeštećenje od 200.000 evra i potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 240.000 evra po sezoni. Uz opciju da saradnja bude produžena još godinu dana ako obe strane bude zadovoljne. Na kraju znamo kako je došlo do rastanka.

Mozzartsport