OBORIO ČAVIĆEV REKORD PA ŠOKIRAO SRBIJU! “Ne znam da li ću više da plivam, nemam finansijsku podršku”

Andrej Barna (23) bio je najsvetlija tačka srpske plivačke reprezentacije u Tokiju

Srbija je bila oduševljena nastupom Andreja Barne na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je 23-godišnji plivač oborio nacionalni rekord Milorada Čavića u trci na 100 metara slobodnim stilom.

Mnogi su pomislili da imamo plivača za budućnost, ali Barna je izjavom posle sjajnih nastupa šokirao ljubitelje sporta u našoj zemlji.

- Iskreno ja još ne znam da li ću i dalje da plivam. Živim u Americi, na Univerzitetu Lujvil u Kentakiju sam na postdiplomiskim studijama. Tamo mi je i trener Kris Lindauer, koji ima ogromne zasluge za ovaj rezultat. Moji planovi su vezani za ostanak u Americi, troškovi su ogromni i planiram da se zaposlim. Iz Srbije nemam finansijsku podršku, jer nisam u sistemu finansiranja. Videćemo još kako će stvari odvijati. Znam da mogu još mnogo da pružim, ali trenutno je apsolutno sve neizvesno što se tiče nastavka karijere“, rekao je 23- godišnji Barna - za Sport klub.

Podsetimo, ovaj Subotičanin je trkom od 47,94 osvojio deveto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, a finale mu je izmaklo za 12 stotinki.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sada je ovim rezultatom vlasnik nacionalnog rekorda, koji je 13 godina bio u vlasništvu legendarnog Milorada Čavića, koji je ovu deonicu isplivao 48,15.

Barna će u Tokiju plivati i u disciplini na 50 metara, ali tu nema velika očekivanja.

Tu ništa ne očekujem. Ranije je to bila moja disciplina, sada sam se potpuno prebacio na stotku. Dobio sam poziv, plivaću, ali kao što rekoh nije realno da uradim nešto veliko - ističe Barna.

Pred Plivačkim savezom Srbije je veliko pitanje, jer treba da razjasne kako je moguće da najveća plivačka nada Srbije nije u sistemu finansiranja.

Podsetimo, prethodno je Plivački savez kritikovao i Milorad Čavić, koji ih je i tužio, jer kako tvrdi, zbog njihove administrativne greške ne dobija nacionalno priznanje za osvajanje medalje iz Pekinga, koje ga po zakonu sleduje.

(Telegraf.rs)