NOVA MEDALJA! Odbojkašice RASTURILE Južnu Koreju i donele Srbiji novu medalju!

Aktuelne evropske i svetske šampionke ubedljive u borbi za treće mesto - 3:0 (25:18, 25:15, 25:15)

Odbojkašice Srbije okitile su se bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Aktuelne evropske i svetske šampionke ubedljivo su porazile Južnu Koreju sa 3:0 po setovima (25:18, 25:15, 25:15).

Možda i dalje duša boli zbog olakog poraza u polufinalu od Amerikanki, ali to je sport, nazad nema. Naše lepotice su smogle sange posle razočaranja da odigraju još jedan kvalitetan meč i u velikom stilu napuste Tokio sa medaljom na grudima.

Bronzanom, ali i ona sija kao zlato u konkurenciji koja je bila paklena.

Igra mačke i miša bio je duel Korejki sa aktuelnim šampionkama Evrope i sveta. Naše protivnice parirale su samo do sredine prvog seta, ali nisu imali rešenje za sjajne serije poena Tijane Bošković (čak 14 u prvom setu) koju su sjajno pratile Bjanka Buša i Maja Ognjenović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sve naše devojke bile su sjajne, a posle vođstva Korejki od 16:15, usledila je sjajna serija od 10:2 kojom su Srpkinje rešile prvi set u svoju korist - 25:18.

Naše devojke u drugom setu nisu dozvolile Korejkama nijednom da povedu, a koliko samopouzdanja ima u ovom timu svedoči i detalj sa jednog tajm-auta kada je selektor Terzić nije ni davao uputstva igračicama pustio ih je da se same dogovore.

To je rezultairalo još ubedljivijom igrom u kojoj je sjajna Tijana Bošković (u tom trenutku sa 20 osvojenih poena) mogla malo i da odmori, pa su Mina Popović, Bjanka Buša i Maja Ognjenović, kreirale sjajnu seriju u kojoj je na kraju bilo deset poena prednosti za naše devojke - 25:15.

Srbija - Južna Koreja, odbojka

Foto: Tanjug/AP

Treći set bio je samo odrađivanje posla. Ponovo su Korejke na početku stvarale probleme, ali je posle 5:5 sve postalo istorija. Srpkinje su se ponovo odlepile i na kraju dobile i tu deonicu sa 25:15, za ukupnih 3:0 i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ukupno devetu medalju za našu zemlju na Igrama u Japanu kojom je i oboren rekord iz Rija 2016. godine kada smo osvojili osam odličja. Još jednom, bravo devojke!

Srbija - Južna Koreja, odbojka

Foto: Tanjug/AP

Što se tiče poena, Tijana Bošković je apsolutno bila prva zvezda ove utakmice sa čak 33 poena (umalo da obori rekord na OI po broju poena na jednom meču), a sjajno su je pratile Mina Popović sa osam, Milena Rašić sa šest, Bjanka Buša sa pet i Maja Ognjenović sa četiri.

(Telegraf.rs)