NEVEROVATNA STATISTIKA SA SAN SIRA! Degenek izgubio samo jedan duel, Ivanić imao šest uspešnih driblinga

Odlična partija i Sanoga, podbacio Falčineli

I dalje žale igrači, stručni štab i navijači Crvene zvezde za propuštenim prilikama na San Siru i šansi da skinu skalp sedmostrukom prvaku Evrope, ekipi Milana.

Crveno-beli su bili jako blizu velike senzacije, u pojedinim fazama igre su nadigrali ekipu Stefana Piolija. Pokazuju to i statistički podaci aplikacije instat, koji su očekivano pored Mirka Ivanića izdvojili i Miloša Degeneka kao najučinkovitijeg fudbalera u redovima srpskog šampiona.

Reprezentativac Australije imao je najveći indeks u Crvenoj zvezdi, i uz Kesija iz Milana bio statistički najzapaženiji igrač na terenu. Milan je pored gola iz penala na svom terenu stvorio samo jednu šansu preko Dalota, a prema statistici najzaslužniji za to je Miloš Degenek. Zvezdin štoper je skupio indeks 349 i što je vrlo pohvalno izgubio samo jedan duel sa protivnicima.

On je 11 pušta ušao u duele sa igračima Milana i dobio 10. Besprekoran je bio u vazduhu gde je tri puta nadvisio Leaa, Ibrahimovića i Rebića. Očekivano, posle Degeneka upčetaljiv utisak ostavio je i Mirko Ivanić. Kreativac iz Bačkog Jarka odigrao je najbolji meč od kada je stigao u Ljutice Bogdana, totalno uništio Kalabriju i impresionirao evropsku javnost. O tome govori i činjenica da je Mirko Ivanić imao šest uspšenih driblinga na San Siru. I to iz deset pokušaja. Odličan je bio u duel igri.

Najmanji indeks uspešnosti imao je Marko Gobeljić, jer je pored crvenog kartona dobio i crveni karton. Statistika govori da je na travi San Sira podbacio i napadač Dijego Falčineli. Italijanski centarfor dobio je samo jedan od 11 vazdušnih duela. Imao je samo 27 posto uspešnih duela.

Pored duel igre Miloš Degenek je bio impresivan i kada je reč o startovima na loptu. I tu je bio maksimalan, jer je tri puta čistim startovima oduzeo loptu fudbalerima Milana (iz tri pokušaja).

Najveći uticaj na napade Crvene zvezde imali su Gelor Kanga i Seku Sanogo. Oni su kombinovano imali 135 dodavanja. Gabonac je bio vrlo uspešan kada je reč o ovom parametru. Čak 46 puta pokušao je da proigra saigrače. Od toga je 37 pasova Gelora Kange završilo na pravom mestu.

Istina, Kanga je imao najviše izgubljenih lopti u redovima Crvene zvezde, čak sedam. Od toga dve na polovini tima Dejana Stankovića.

Mozzartsport