“Nema ko mi nije rekao – ne dolazi u Zvezdu”

Saša Obradović dobio niz poruka da se ne prihvata posla u srpskoj košarci

Saša Obradović, trener crveno-belih za Sport Klub je objasnio da su mu mnogi da li dobronamerno ili zlonamerno savetovali da ne dolazi u Crvenu zvezdu. Ipak, nekad mora da se izađe iz zone komfora i da se proba u težim uslovima da se pokaže kvalitet i znanje.

Mogao je Obradović da nađe mnogo unosniju ponudu od Zvezdine, ali je napravio drugačiji izbor i ne žali.

- Sa godinama sam naučio da se ne fokusiram na ono na čega ne mogu da utičem. Tako, nema ko mi nije rekao, pre ozvaničenja saradnje, šta ću u Zvezdi, sve sa primerima..

Kao da ja ne znam gde sam došao i kao da je na nekom drugom mestu manji pritisak. Posle decenije i po trenerskog staža, stvarno je višak da mi to pričaju, dobronamerno ili na onaj drugi način. A šta ćemo sa skromnim klubovima nerealnih ambicija. Ih, šta sve nisam prošao - kaže Obradović za Sport klub.

On je dodao:

- Došao sam da sa zadovoljstvom vodim svoj klub, gde sam igrački začet, otišao u beli svet, odrekavši se izvesnih finansijskih sredstava. To nije žrtva, već moj izbor. Igrači, stručni štab, ovde smo da pravimo rezultat za klub i, svoje karijere. Profesionalno i predano - kaže trener Zvezde.

Telegraf.rs