Marko Grujić se seli u SERIJU A za 17.000.000 evra?

Sve izvesniji transfer visokog srpskog veziste

Marko Grujić je trenutno na azijskog turneji sa reprezentacijom Srbije, a kada se vrati u Evropu čeka ga dugo, toplo leto. I grozničavo isčekivanje transfera.

Liverpul je pokazao spremnost da konačno proda visokog vezistu i na taj način obezbedi novac za ulazne transfere. Redsi su procenili bivšeg člana Crvene zvezde na 20.000.000 evra, ali zbog posledica virusa korona spremni su da popuste. Ali samo donekle.

Mediji iz Liverpula, odnosno poznati novinar Džejms Pirs, danas je preneo informaciju da na Enfildu očekuju veliki prihod od Marka Grujića. Odnosno da su ubeđeni da će ga prodati za 17.000.000 evra.

Sportski direktor Majk Edvards, piše Pirs, ima na stolu nekoliko ponuda klubova iz Italije i Nemačke, ali je Porto favorit za potpis Marka Grujića. I to iz nekoliko razloga. Kao pozajmljeni igrač Liverpula Grujić je u drugom delu sezone ostavio vrlo dobar utisak na Dragau.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pokazao je da može da bude uzdanica veznog reda i uklopio se u sistem Serža Konseisaa.

Takođe, Grujiću bi put ka portugalskom velikanu mogao da otvori reprezentativac te zemlje Serž Oliveira. Porto razmatra mogućnost da proda 29-godišđnjeg vezistu Fjorentini za 20.000.000 evra kako bi skupio novac za Grujićev otkup.

Grujić je došao u Liverpul leta 2016. godine kao prvi potpis Jirgena Klopa. Redsi su ga platili Crvenoj zvezdi sedam miliona evra (crveno-belima pripada i 10 posto od naredne prodaje), a potom ga slali po pozajmicama.

Grujić je bio član Kardifa, dve godine je branio boje Herte, da bi prethodnu sezonu proveo u Portu. I čini se našao klub koji bi u dogledno vreme mogao da mu prija

Mozzartsport