MAMIĆ PONOVO ODUŠEVLJAVA DELIJE! “Zvezda je opljačkana u Milanu… Sad bi igrali sa Dinamom u četvrtfinalu”

Tvorac modernog Dinamo Zagreba osim Zvezdi, govorio i zašto reprezentacija Srbije ne uspeva da bude uspešna.

Zdravko Mamić je oduševljen, njegov Dinamo Zagreb plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope.

Samo nekoliko dana nakon što mu je hrvatski Vrhovni sud potvrdio kaznu zatvora, tvorac modernog Dinama burno je slavio veliki uspeh "modrih", a sada je pričao i o srpskom fudbalu.

Mamić je pre svega pričao Crvenoj zvezdi, govoreći da je navijao za njih u mečevima protiv Milana i da su Beograđani zaslužili prolaz dalje.

"Nikada mi nije drago kada srpski klub ispadne iz Evrope. Veliki sam navijač bio Zvezde protiv Milana i govorio sam da će ili proći ili ispasti 'tesno'. Moram ovo da kažem, Zvezda je opljačkana u Milanu i oni koji su delili nepravdu su štitili evropske interese. Pa ljudi, Zvezda bi sada sa Dinamom bila u četvrtfinalu Lige Evrope. Slobodno kažem – to joj je onemogućeno", otvoreno kaže Zdravko Mamić u intervjuu za "B92".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On hvali rukovodstvo Zvezde i navodi da je u dobrim odnosima sa Zvezdanom Terzićem.

"Svaki put posle evropskih utakmica dva tima, nekoliko sekundi po završetku, Terzić i ja čestitamo jedan drugome na rezultatu", kaže Mamić.

On je komentarisao i razloge zašto je reprezentacija Srbije neuspešna.

"Svi me pitaju kako Srbija ne može da napravi uspeh? Jednostavno je, Srbija mora da bude 'femili', kao što kaže Murinjo. Srbija je duplo veća od Hrvatske, nemate slabije igrače, možda čak i bolje, više sigurno u inostranim ligama, ali niste porodica kao Hrvati. Kada reprezentacija igra svaki Hrvat na svetu diše kao jedan. Nažalost, određene interesne grupe su napravile da u Srbiji ne igraju najbolji", rekao je Mamić.

On veruje da će novi selektor Dragan Stojković Piksi promeniti stvari na bolje.

"Siguran sam da će Piksi, iako ga nikad nisam upoznao, da će vas odvesti da budete fudbalska velesila. Podržite ga, nemoj da dozvolite da mu dozvolite da mu se mešaju, već ga pustite da radi. I biće Srbija ono što je Hrvatska. Pa i vicešampion sveta, što da ne?", zaključio je Mamić.

(MONDO/B92)