“Laž je da je Zvezda državni projekat, a Partizan žrtva režima”

Direktor šampiona Srbije se dotakao nekih stalno prisutnih i nikad do kraja razjašnjenih tema

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan decenijama su na državnim jaslama, kroz državne firme kao sponzorima "guraju" se finansijski, neki više neki manje, ali ista mantra polemike ne prestaje - ko dobija više?

Neutralnim posmatračima deluje potpuno neverovatno da dva kluba koja su očito i ogromno podržana od strane države jedni drugima lepe etiketu miljenika države, i navijačke polemike na ovu temu postaju gotovo degutantne.

Zvezda je poslednjih godina uspešnija, zahvaljujući jakom vetru u leđa države, reći će partizanovci, dok bi odgovor zvezdaša bio "i vi ste tako za vreme prethodne vlasti i Tomislava Karadžića". I tako ukrug.

Imamo još jedno viđenje ovog odnosa države i naših najvećih klubova - od Zvezdana Terzića.  

HTML5 Icon

Iz dana u dan vidim da se koristi ista matrica, jako ružna, da smo mi državni prijekat, a oni žrtve režima, što je velika laž. Ja sam svedok i ko hoće realno da pogleda, oni sa tom pričom su zaludeli ogromnu većinu Partizanove javnosti jer sebe smatraju žrtvom ovog režima. To je alibi koji na ružan načun zloupotrebljavaju i klasično pokušavaju da reketiraju državu. To im uspeva već evo deset godina. Tom pričom "mi smo žrtve, mi smo žrtve", oni neuspešni, traže krivca, ne u sebi nego državi, kao da hoće neko da ih ruši - rekao je Terzić za TV Pančevo.

On tvrdi da i Zvezda i Partizan dobijaju istu pomoć od države.

Kada pričam sa nekim ljudima, mislio sam da su umereni partizanovci, vidim koliko su ostrašćeni, zadojeni tom idejom. Ja odgorno tvrdim da Zvezda nema nikakvu pomoć veću od Parizana, to lako može da se proveri. Transparentno poslujemo, svako ima uvid u naše poslova, na APR se objavljuje naš isveštaj finansijski, funkcionišemo u beloj zoni, siva zona nula, nadam se i Partizan. Vide se naši prilivi, nas država ne finansira. Jako je to pokvareno od nekih struktura. Kaže "Nas neko hoće da ugasi, Partizan je žrtva". Ružno je, bezobrano i nekorektno. Tako reketiraju državu. Stalno je naša potreba da se opravdamo da nismo državni projekat. To što ogromna većina stranovništva navija za Zvezdu, što predsednik navija za Zvezdu. On je toliko odgovoran čovek da nikad neće da zloupotrebi funkciju da bi pare poreznika dao Zvezdi. Ako se nekada nešto učini mora ekvivaletno da se učini i Partizanu, da ne bi oni lajali i ujedali na ružan i primitivan način.

Govoreći o odnosu glavnih aktera na obe strane, Terzić je čak doveo u pitanje iskrenost u zagrljaju Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića nakon prethodnog derbija.

- Grljenje mora da bude iskreno. Mi odemo na ručak sa rukovodstvom Parizana i dogovorimo se oko nekih stvari. Još se nismo ni razišli i izađe izjava njihovog trenera koji priča o ovom što pričam, oni su žrtve, a mi državni projetak…. Onda ni ručak ni zagrljaj nisu iskreni, o tome govorim – poručio je Terzić.

(Telegraf.rs)