Kampaco presrećan nakon ubedljive pobede protiv evropskog šampiona

Kampaco je do poslednjeg momenta napadao koš, iako je razlika već bila ubedljiva

Glavni junak Zvezdine pobede protiv Efesa, Fakundo Kampaco, zadovoljan je odigranom partijom, pre svega tima, a onda i svojim ličnim zalaganjem.

- Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, jedan kompletan meč. Bili smo prilično skoncentrisani u odbrani, a donosili smo i dobre odluke u napadu. Svako ko je igrao večeras je deo pobede. Pokazan je pobednički mentalitet, to čini ovaj tim dobrim, zato smo i pobedili. Nismo možda najtalentovaniji ili najboljih fizičkih predispozicija u ligi, ali smo odigrali kao porodica, zajedno.

Stigla je pobeda posle neuspeha protiv Albe i Bajerna u Evroligi.

- U meč smo ušli posle dva teška poraza, zaista nam je bila potrebna ova pobeda. Odigrali smo kao tim i moramo da budemo spremni i za sledeći izazov.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Navijače uvek ističe kao jedan od glavnih motora.

- Veoma sam srećan da igram ovde, nisu stali nijednog momenta. Moramo da koristimo to, istoriju ovog kluba, oni su naš šesti igrač. Zbog njih igramo sa više snage. Idu na gostovanje, dolaze ovde, prate nas u stopu i to je velika stvar.

Stalno se skandira "Argentina, Argentina".

- Da, čuo sam to! Veoma sam srećan, pokazuju mi mnogo ljubavi, meni i mojoj porodici.

Kampaco je do poslednjeg momenta napadao koš, iako je razlika već bila ubedljiva.

- Morali smo da igramo do kraja, Efes nam je direktni konkurent. Morali smo da iskoristimo priliku za to, imali smo to na umu i igrali do poslednjoj sekunde. Možda mi je ovo najbolji meč. Možda. Nije bitno to ukoliko smo pobedili, sada razmišljamo o Panatinaikosa. Veoma je teško da se slavi u ovoj ligi, moramo da prenesmo ovaj osećaj i u naredni meč - zaključio je Kampaco.

(Telegraf.rs)