Kalinić donira mesečnu platu crkvi za pomoć narodu na Kosmetu

“Nisam imao nameru da bilo koga povredim… I ako se to desilo izvinjavam se”, dodaje košarkaš Crvene zvezde

Najskuplja reč u srpskom rečniku. A Nikola Kalinić ju je svojevremeno upotrebio u rečenici koja se nije dopala delu javnosti.

Posebno se nije dopala crveno-belom delu javnosti. Povratnik u tabor Crvene zvezde stoga pred utakmicu sa Žalgirisom, prvu u ovoj sezoni koju će sa tribina pratiti i najvatrenije pristalice kluba, sada ipak kaže da je njegova ranija izjava o Kosovu i Metohiji pogrešno protumačena. Nije imao nameru da nekoga povredi i ako to jeste nehotice učinio – izvinjava se.

I da ne bude da je jak samo na rečima Kalinić prelazi i na dela, pa će, kako je objavio u intervjuu za Sport Klub, celu jednu mesečnu platu donirati SPC-u za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek“, rekao je Kalinić za Sport Klub.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, Kalinić je svojevremeno u intervjuu za Blic rekao da bi Srbija trebalo da pokuša da reši problem sa Kosovom tako da “izvuče šta može i nastavi dalje”, jer od prošlosti se ne živi. I mada nije jedini koji je izrekao takav stav, Nikolina izjava nije dobro primljena u trvrdom jezgru Zvezdinih navijača.

Stoga je Kalinić sada prinuđen i da “dokazuje” svoj patriotizam, mada u isti niko ne bi trebalo da sumnja.

Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu“, završio je Kalinić.

A dela su valjda bitnija od reči

Mozzartsport