“Jeste da plačeš, ne mogu da tražim više nego što igrači mogu da daju!”

Nakon produžetka, porazom 85:94 završena je utakmica Crvene zvezde i Albe iz Berlina.

Trener domaćina Dragan Šakota izašao je nakon meča pred novinare.

– Očekivao sam tešku utakmicu. Dva meča u dva dana je teško igrati. Imali smo u finišu šansu za pobedu, sa manjkom energije… to je to. Ne bežimo od toga da smo slabo igrali završnicu, utakmica se odvijala onako kako smo hteli u prvom poluvremenu. U smo ostali bez energije, nema benzina i ne ide auto. Žalgiris je imao četiri dana, pogrešio sam prošli put, a Alba tri dana pauze do naše utakmice, to je drugačiji pristup. Mi nemamo energije, kada ulazite u analizu, hoćemo da pitamo Lazića zašto nije dobro igrao, imao je temperaturu i borio se lavovski. Šta da kažemo Boriši i ostalima koji su se borili, mi Sigmu nemamo, imamo šta imamo. Taj Sigma bi drugačije izgledao da smo imali Kuridžu – rekao je Šakota.

Osvrnuo se na kadrovske probleme trener Crvene zvezde,

– Crvena zvezda nije ekipa koja ne igra odbranu. Nije tu samo stvar hoću ili neću. Izgledalo je kao da igramo rukometnu utakmicu, sve su udvajali, koji savet, koja akcija, šta da uradimo kada ne može da prođe. Imamo još jednu utakmicu kući da nastavimo raspored koji je težak dupli program nas je poklopio sa povredama. Boriša je previše naivan za Sigmu, ostale četvorke nisu tu, zaboravili smo i Stratosa koji nije tu. Imali smo šansu, nismo iskoristili, jeste da plačeš, ali ne mogu da tražim više od onoga što oni mogu, ovakve utakmice mogu da se izgube i 20 ili 30 razlike – ističe Šakota.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Novinar je upitao Šakotu o ‘krizi rezultata’, na šta je usledio oštar odgovor trenera Crvene zvezde.

– O čemu ti pričaš, kakva kriza rezultata, imali smo četiri vezane pobede. Imamo najmanji budžet, ne postoji trener koji ne greši, najbolji je onaj koji najmanje greši, ali postoje situacije koje nam ne dozvoljavaju da pomognemo više nego što možemo. Mislim da su oni sa istim trenerom na okupu u gotovom istom sastavu. Nemaju pritisak garantovanog ugovora. Mogu da budu sedmi i biće u Evroligi, mi smo uvek u tenziji. Za nas je Mega bila važnija od Evrolige – rekao je trener Zvezde.

Da li je Crvena zvezda žrtva nedostatka još jednog plejmejkera upitali su novinari nakon meča.

– Možda dve utakmice nisu kriterijum za to. On je na svežinu odigrao jednu utakmicu pa je i on pao. Nema agresivne igre, jer smo prebacivali na drugog igrača. Mi kao tim nismo uspeli da napravimo prednost ispod koša niti u kretnjama za Bilija koji je bio dobro čuvan. za sada je tako, kako je – zaključio je Šakota 

Hotsport.rs