Javio nam se Srnić iz Španije i poslao snažnu poruku Srbima!

Nekadašnji fudbaler najtrofejnijeg srpskog kluba preporučuje navijačima snimke kojih mečeva da gledaju u karantinu

Neustrašiv na terenu, neustrašiv je i van njega - za Slavoljuba Srnića nema straha zbog korona virusa, iako je Španija, gde se trenutno nalazi, među zemljama koji su najviše pogođeni pandemijom!

Pre svega zbog činjenice što se striktno pridržava pravila i bezbednosnih mera, mada u razgovoru za Telegraf sadašnji vezista Las Palmasa priznaje da nije baš svejedno.

Trenutna situacija je, kao što možete da pročitate i u našim medijima, vrlo loša. Svaki dan je veliki broj zaraženih i preminulih ljudi. Vanredno stanje je na snazi već 10 dana, produženo je i do 11. aprila. Zabranjeno je izlaženje iz kuća tokom celog dana, napolje možete samo u hitnim slučajevima i u nabavku hrane. Na ulicama ima policije i vojske, u automobilu je dozoljeno da bude samo jedna osoba, i to ako se ide po hranu. Ljudi se ovde striktno toga pridržavaju.

Srnić ističe da vreme u karantinu provodi na najbolji mogući način.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Igram se sa sinom po celi dan. Naravno, dobili smo i plan treninga što možemo da odradimo kod kuće, i tako mi brzo prođe dan. Dve nedelje pre cele situacije sam iz Srbije došao ovde, tako da nisam razmišljao da se vraćam nazad. Možda i bih da sam bio ovde.

Pitali smo Srnića i koje mečeve Crvene zvezde bi preporučio navijačima da gledaju ponovo dok su u karantinu.

Pored onih starijih i legendarnih utakmica, to su mečevi koji su obeležili poslednju deceniju Zvezde. Počevši od utakmica kvalifikacija za LE 2017. do poslednjih utakmica u LE. Ja ih često pogledam, jer su te utakmice i taj ulazak u Evropu jako značajan period za sve ostalo što je nastalo - rekao je Srnić koji je dodao da je odgledao veliki broj mečeva Zvezde ove sezone:

Naravno, gledao sam sve u LŠ i većinu u ligi. Jedino nisam gledao kada bi se poklopili termini mojih utakmica.

Za Srnića nije iznenađenje što je Vladan Milojević, tvorac tih velikih uspeha, napustio klub.

To se u neku ruku i očekivalo. Jer, posle takvog uspeha teško je da se sve to ponovi. Naravno, ja kao zvezdaš bih najviše voleo da sledeća sezona bude još bolja. Zvezda za sada izgleda dobro. Dejan Stanković je doneo nešto novo, i tek će sve to da legne na pravo mesto kada se kompletira jedna sezona.

Srnić je navijačima Zvezde definitivno ostao u lepom sećanju i mnogi bi ponovo voleli da ga vide u crveno-belom dresu.

Drago mi je što me pamte po lepom, ja sam neko ko je od samog početka bio tu. I kada je bilo dobro i kada je bilo loše. Uvek sam stavljao Zvezdu i tim ispšred sebe i mislim da su i navijači to videli. Ako bi usledio poziv sa Marakane, nmaravno da ne bi bilo dileme za povratak. Ali uvek postoje neke stvari koje treba da utiču na sve to.

Srnić je odlično počeo sezonu, ali je u poslednje vreme, pre pandemije i prekida prvenstva, igrao manje nego inače.

Situacija je promenjiva. Upali smo u veliku krizu rezultata posle prvog dela sezone. Taj deo sam proveo skoro sve utakmice na terenu, a posle januara su krenuli lošiji rezultati i trener je puno menjao. Videćemo šta će se desiti ako se uopšte liga i nastavi.

Telegraf.rs