Japanski reprezentativac pojačao Crvenu zvezdu!

KAO grom iz vedra neba srpskom vaterpolo javnosti odjeknula vest da je redove Crvene zvezde pojačao japanski reprezentativac Jusuke Šimicu.

Iskusni sidraš je tek nedavno stigao u Beograd, ali ga to nije obeshrabrilo da, u razgovoru za "Novosti", iskaže zadovoljstvo dolaskom u redove crveno-belih, sa kojima će pokušati da se domogne šampionskog pehara.

Šimicu je već na prvom treningu oduševio svoje nove saigrače poklonom u vidu tradicionalnog japanskog čaja.

- Svi u klubu su veoma ljubazni i dočekali su me izuzetno lepo, tako da sam hteo na neki način da se zahvalim na tome. Ovo je odličan tim, sa mnogo kvalitetnih igrača. Potpisao sam ugovor do kraja sezone i onda ću se vratiti u Japan. Došao sam da pomognem u borbi za titulu koju, verujem, možemo da osvojimo - priča Šimicu.

Životni put Šimicua je bio i te kako zanimljiv. Vaterpolo je počeo da trenira u srednjoj školi, ali mu on nije bio prvi izbor.

- Prvo sam trenirao fudbal, ali nažalost sam doživeo tešku povredu noge zbog čega sam morao da prekinem. Prijatelj me je nagovorio da dođem na jedan vaterpolo trening i moram da priznam da sam se odmah zaljubio u ovaj sport. Nešto kratko sam trenirao plivanje, ali kada sam uzeo loptu u ruku, za mene više nije postojalo ništa drugo. Osećaj kad sam iznad vode i šutiram je neprocenjiv.

Neočekivano, 2012. godine je odlučio da prekine profesionalnu karijeru, pošto sa reprezentacijom nije uspeo da se domogne plasmana na OI u Londonu, pa je počeo da predaje fizičko u srednjoj školi u Nigati.

- Dosta sam se razočarao kada nismo uspeli da se kvalifikujemo. U Japanu svi vaterpolisti imaju neke druge poslove. Vaterpolo u mojoj zemlji nije profesionalan sport i samim tim od njega ne možete da živite ukoliko ne odete u neki inostrani klub - ističe bivši igrač mađarskog Honveda.

Srećom, taj san je 2016. postao stvarnost, pošto je Šimicu na Igrama u Riju predvodio reprezentaciju kao kapiten. Deo tima će biti i ove godine, s obzirom na to da se takmičenje održava u Japanu.

- Očekujem da se pokažemo u najboljem svetlu. Mnoge ekipe konstantno napreduju i biće jaka konkurencija, ali radujem se tome. Moram da istaknem da je vaša reprezentacija, bez sumnje, na najvišem nivou. Srbija je zemlja vaterpola, ovo je najprofesionalnije mesto gde sam imao prilike da igram. u Australiji su, poređenja radi, svi umorni, ne žele da rade plivačke treninge, ne vole teretanu i nisu toliko posvećeni. Intenzitet treninga i posvećenost radu kod srpskih igrača ne može da se poredi ni sa jednom drugom zemljom u kojoj sam bio - zaključuje prekaljeni centar.

Novosti.rs