ISTORIJA JE ISPISANA! Crveno beli su obezbedili Srbiji 2 MESTA U LIGI ŠAMPIONA!

Preuzeli smo 11. poziciju od Ukrajinaca koji su ostali bez predstavnika u Evropi

Srpski klupski fudbal je u sredu uveče dosegao jedan od najviših dometa u novijoj istoriji, Zvezda i Partizan su plasmanom u prolećne borbe svojih evro takmičenja obezbedili Srbiji još bodova u UEFA renkingu, a ovog puta to je bilo dovoljno da ostvarimo ono što već dugo priželjkujemo, što smo i sanjali - preuzeli smo od Ukrajine 11. mesto!

Naime, Ukrajinci su ostali bez predstavnika u Evropi, svi klubovi iz te države su eliminisani, Zorja je večeras uzela tek "mrvice" egalom sa Bodo/Glimtom (1:1), pa je situacija sada takva da su srpski timovi pretekli Ukrajince.

Zvezda ili Partizan imaju priliku da prednost uvećaju u minimum četiri meča koja ih očekuju na proleće.

Veliko veče za srpski klupski fudbal - ogroman uspeh.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je napravila gigantski iskorak u tom smislu, osvojila je ukupno 6.000 bodova - 4.000 za prvo mesto u grupi Lige Evrope, 1.000 za direktan prolaz u osminu finala i još 1.000 za remi sa Bragom.

Partizan je remijem sa Anortozisom dodao 1.000 osvajanjem boda i dodatnih 1.000 za prolaz dalje.

Suma sumarum, 8.000 ukupno dva najveća srpska kluba su donela Srbiji na klupskom planu, što je 2.000 bilans za nacionalni koeficijent (deli se sa brojem klubova koji su krenuli u Evropi).

Sada je, dakle, samo pitanje vremena kada će Srbija biti ispred Ukrajine, čekamo taj momenat na proleće, a kada se to i ostvari, naša zemlja će od sezone 2023/2024. imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Namerno smo iz glavne priče izostavili Belgijance koji su na 13. mestu, jer su ostali sa samo jednim predstavnikom, to je Gent, i samim tim ne postoji ni teorijska šansa da nas Belgija ugrozi u bilansu na kraju sezone.

Tabela koeficijenata

11. Srbija – 31.875 (pet predstavnika, jedan direktno u Ligi šampiona)

12. Ukrajina – 31.800 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona)

13. Belgija – 30.600 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona)


(Telegraf.rs)